Veckobrev v.18

Bild

Bildtext (Ändras i inställningar och glöm inte alt-text)

Hej!

Första veckan i maj är redan här. Vart har det här läsåret tagit vägen? Vi har under veckan påbörjat utvecklingssamtalen.
På föräldramötet informerade vi att alla elever behöver ha en ryggsäck med sig varje dag till skolan. Det är för att allt som ska med till och från skolan hamnar där det ska. Ryggsäckarna tas med upp i klassrummet varje dag.

Till veckan kommer eleverna ta med sina ipads och laddare hem. Hemma ser man till att ipad och skrivbord laddas. Ipaden ska med till skolan varje dag och den ska förvaras i ryggsäck. Hörlurarna stannar på skolan. Ipaden kan man använda hemma som ett skolverktyg. Man får inte skaffa icloud konto och ladda ner egna appar på den.

Alla som går i åk 3 kommer att erbjudas att köpa ut sina ipads. Eleverna får en lapp med sig hem från skolan med instruktioner hur man gör om man är intresserad av att köpa ut ipad.

Svenska
åk.f-3
Vi har börjat jobba med sagor och berättelser. Eleverna fick lyssna på sagan om Rödluvan därefter fick de rita hur karaktärerna i sagan ser ut.
Påminner om läsläxan som eleverna har varje vecka, det är viktigt att ni hjälper era barn att läsa läxan.
Idag har de flesta elever gjort lässcreening genom det digitala verktyget Lexplore.

Matematik
under veckan har åk.1-3 arbetat med talföljder. Förskoleklass har arbetat med siffran 1 och 2 samt målat mattemålor.

Engelska
åk. 3 läser och sjunger texter
åk.1-2 tränar på siffror och färger

NO
åk. f-3, arbetet med fjärilens liv fortsätter. Larverna som de föder upp och som förhoppningsvis ska bli fjärilar om några veckor, har vi tittat på med spänning. Larverna behöver lugn och ro för att inte bli stressade. Eleverna visar stor hänsyn mot larverna och är tysta och viskar när vi tar in dem i klassrummet.

SO
åk. f-3 fortsätter arbetet med olika religioner. De har arbetat i grupper och gjort ett eget kollage om det olika religionerna.

Idrott
Åk. f-3 har prövat på att dansa jenka, det var lite svårt men roligt tyckte de flesta, lektionen avslutades med en spännande match i spökboll som vi fick avbryta med oavgjort.

Har ni frågor och funderingar är det bara att höra av sig via telefon 0250-26050 eller via mail.

Hälsningar
Lärarna

Kom ihåg v.19
åk. f-3

Måndag: Flickorna i åk f-1 simmar, ta med badkläder och duschsaker. Övriga har idrott inne ta med idrottskläder, inneskor, duschsaker och vattenflaska.

Tisdag: Pojkarna i åk f-1 simmar, ta med badkläder och duschsaker. Övriga har idrott inne ta med idrottskläder, inneskor, duschsaker och vattenflaska.

Onsdag: ta med läsläxan.

Torsdag: läsläxan skickas hem.

Fredag: Förskoleklassen är ledig.

Senast uppdaterad: 4 maj 2023