Veckobrev v.7

Bild

Bildtext (Ändras i inställningar och glöm inte alt-text)

Hej!

Då är det snart helg igen. Veckorna går verkligen i rasande tempo här på skolan. Nästa vecka är det sista veckan innan vi går på sportlov.

Det går löss på skolan, så vi vill att alla kollar igenom sina barns hår de kommande veckorna. Upptäcker man löss får eleverna komma tillbaka till skolan när de har blivit behandlade. Uppmana era barn att inte byta mössor med varandra, låna ut sin hårborste och så vidare.

Det är viktigt att ni som vårdnadshavare ser till att era barn gör läsläxan som skickas hem på torsdagar och skriver en kommentar om hur läsningen gick varje dag ni läser. Alla har uppgifter till sin läxa som också ska göras. Det har slarvats väldigt mycket med läxorna den senaste veckan.
Varje onsdag ska läxan med tillbaka till skolan eftersom vi arbetar med den på svenska lektionen då. Eleverna i åk.f-3 får samma kapitel med olika nivåer beroende på läsförmågan.

Svenska
Åk f-1 har arbetet med bokstaven G under veckan. Vi har även börjat läsa LasseMajas detektivbyrå.

Åk-2-3 har arbetat med vokalljuden.

Matematik
Åk.f-3 har spelat bingo. De har gjort egna bingobrickor. Vi tränade också på att gratulera dem som vann på en, två och tre rader, det är lika viktigt att vara en bra förlorare som en bra vinnare här på skolan, och jag måste säga det gick över förväntan, det applåderades och gratulerades när någon fick bingo. De som fick bingo fick även ta ett pris i den hemliga lådan.

SO/NO
åk-f-3 har arbetat med kartor och hur deras rum hemma ser ut. De har även börjat tillverka sitt eget rum i kartong.

Idrott
åk.f-3 hade stafetthinderbana där de skulle samla på dig alla bokstäver i alfabetet. Idag har åk f-1 har simning och åk.2-3 har åkt skidor.

Engelska
We’ve been focusing on how to perform a verbal presentation in English.

Kom ihåg v.8
åk. f-3

Måndag:

Tisdag:

Onsdag: Ta med läsläxan kapitel 6.
Åk f-1 åker skidor, ta med skidor om man har och tunnar kläder att åka skidor i och duschsaker.
åk.2-3, simmar, ta med badkläder och duschsaker.

Torsdag: Idrott inne, ta med idrottskläder, inneskor, duschsaker och vattenflaska.
Vi skickar med läsläxan kapitel 7 hem.

Fredag: Förskoleklassen är ledig. Svempa kommer och har slöjd med åk.3.

Har ni några frågor eller funderingar så är det bara att skicka ett mail till oss lärare eller ringa till skolan, 0250-26050

Önskar er en härlig helg!

Med vänliga hälsningar

Lärarna

Senast uppdaterad: 16 februari 2023