Veckobrev v.42

Bild

Bildtext (Ändras i inställningar och glöm inte alt-text)

Hej!

Nu har vi bara en vecka kvar i skolan innan det är dags för höstlov. Eleverna verkar ha stort intresse för bokstäver, så det använder vi oss mycket av i alla ämnen. På idrotten gör vi ofta bokstavshinderbana eller bokstavsstafett. Det viks mycket loppor i skolan där man tränar på att läsa. På den fria leken byggs det mycket lego, pysslas eller så leker de skola.

Vädret växlar mycket nu, kyligt ena dagen och lite varmare nästa. Se till att era barn har kläder efter väder med sig varje dag, då vi är ute både på raster och vissa lektioner. Ni får gärna prata hemma med ert barnen vad de ska ha på sig ute på rasterna. Barnen ser gärna upp till de äldre eleverna på skolan och de har ofta väldigt lite kläder på sig ute på rasterna vilket gör att även de yngre bara tar en tröja/jacka på sig.

Veckan som varit
Svenska: Vi har fokuserat på bokstäverna S och Å under veckan. Vi har även arbetat med ordpussel/sammansatta ord.
Idrott: Kull och bokstavslek/stafett blev det på veckans idrott.
SO/NO: Under veckan har vi arbetat tillsammans hela skolan med temat FN och Barnkonventionen. Vi har tittat på faktafilmer hur FN och UNICEF arbetar med barnkonventionen och hur kan man får hjälp via BRIS. Eleverna har fått arbeta i smågrupper och diskuterat vad man vill ha och vad man har rätt till. Är det några skillnader? Vi har även tränat på samarbete.
Matematik: Vi begav oss till mattelandet och tränade på siffran 3 och större än och mindre än tecknet. Det var intressant att höra dem berätta om hur de hade lärt er föräldrar hemma.

Kom ihåg v.43

Måndag: Idrott inne, ta med idrottskläder, inneskor, duschsaker och vattenflaska.

Tisdag: Föräldramöte kl.17.30-18.30.

Onsdag: Idrott inne BAD, ta med badkläder och duschsaker.

Torsdag:

Fredag: Förskoleklass är lediga, åk 1 slutar 11.20.

Har ni några frågor eller funderingar så är det bara att skicka ett mail till mig eller ringa till skolan, stina.zackrisson@mora.se 0250-26050

Önskar er en fin helg!

Med vänliga hälsningar

Stina

Senast uppdaterad: 20 oktober 2022