Veckobrev v.41

Bild

Bildtext (Ändras i inställningar och glöm inte alt-text)

Hej!

Idag var äntligen dagen här som eleverna väntat på, nämligen teater och bussresa till Mora. Hela veckan har de räknat ner dagarna. Det verkar som att bussresan var lika spännande som teater. Det var en bra teater som handlade om barn rätt i samhället. Vi kommer fortsätta arbeta med det under nästa vecka.

Vädret växlar mycket nu, kyligt ena dagen och lite varmare nästa. Se till att era barn har kläder efter väder med sig varje dag, då vi är ute både på raster och vissa lektioner. Ni får gärna prata hemma med ert barnen vad de ska ha på sig ute på rasterna. Barnen ser gärna upp till de äldre eleverna på skolan och de har ofta väldigt lite kläder på sig ute på rasterna vilket gör att även de yngre bara tar en tröja/jacka på sig.

Veckan som varit
Svenska: Vi har fokuserat på bokstaven A under veckan. Eleverna börjar bli riktiga hejare på att räkna antal ord i meningar.
Idrott: I måndags fortsatte vi med elevernas önskelista det blev fryskull till uppvärmning sedan en stafett med hinder. Eleverna hade olika åsikter om hur de ville att leken skulle gå till men det diskuterade och kom till slut fram till hur stafetten skulle gå till. Onsdagens idrott tog vi en promenad till slakthuset och kikade på älgarna som låg utanför slakthuset. Det var både spännade, läskigt och lärorikt tyckte eleverna. På vägen hem passade vi på att titta på barrträd till NO lektionen.
SO/NO: Vi har jobbat vidare med hösten, den här veckan har vi jobbat med lövträd och barrträd. Vi har varit ute och tittat på löv- och barrträd och försökt se skillnader och lärt oss fakta hur vi kan känna igen träden.
Matematik: Åk 1 har arbetat i sina matteböcker, förskoleklass har vi arbetat med kartläggning och så har vi spelat spel.

Kom ihåg v.42

Måndag: Idrott inne, ta med idrottskläder, inneskor, duschsaker och vattenflaska.

Tisdag:

Onsdag: Idrott inne, ta med idrottskläder, inneskor, duschsaker och vattenflaska.

Torsdag:

Fredag: Förskoleklass är lediga, åk 1 slutar 11.20.

Har ni några frågor eller funderingar så är det bara att skicka ett mail till mig eller ringa till skolan, stina.zackrisson@mora.se 0250-26050

Önskar er en fin helg!

Med vänliga hälsningar

Stina

Senast uppdaterad: 13 oktober 2022