Veckobrev v.12

Bild

Bildtext (Ändras i inställningar och glöm inte alt-text)

Hej!

Då var det torsdag igen. Under veckan har vi arbetat med bokstaven X, nu har vi inte många bokstäver kvar att arbeta med. Vi fortsätter även att lyssna på ljud i ord. Förra veckan hade eleverna önskemål om att få göra egna böcker och spela bingo. Så under veckan har de börjat skriva egna böcker. Idag spelade vi bingo där de fick börja med att göra egna bingobrickor och fylla i siffror. Det var pirrigt under spelets gång vem som skulle få bingo men även jobbigt om man inte fick bingo. Men alla tyckte det var roligt och ville spela fler gånger. Att lära sig att vinna och förlora är en bra träning även om det känns jobbigt att förlora ibland.
I går hade vi blivande förskoleklass på besök i skolan. Vi spelade cykelbingo på tavlan där man får träna att räkna antalet prickar på två tärningar, vi målade tulpaner efter instruktion och så var vi ute och lekte på skolgården.
Idag hade vi skolråd tillsammans hela skolan. Där tog vi bl.a. upp
- man får inte ha luva, keps eller liknande på sig inomhus. Tycker man att det är stökigt finns det hörselskydd man kan låna.
- man låter bli att ta kludd från det som sitter på väggarna.
- man cyklar inte på skolgården.
Prata gärna om detta hemma tillsammans med era barn.
Vi bytte även platser i matsalen.

På tisdag 29 mars åker förskoleklassen och 1-3:an till Mora på teater tillsammans med mig och Maria. Vi har en bokad buss som hämtar upp oss i vid skolan kl.8 och vi är tillbaka på skolan innan lunch. De barn som bor i Kättbo kan vi hämta upp där på stora parkeringen ca kl.8.15, meddela oss bara så vi vet om vi ska hämta upp era barn där.

Nu är det härligt vårväder ute och solen värmer skönt men det innebär också att många är varma och vill klä av sig. Se till att eleverna har en tunnare jacka, byxa och mössa med sig. Vi pratade om det på skolrådet idag att man inte får springa ute utan jacka på sig.

Alla ska ha fått en separat mail om friluftsdagen i Kläppen, har ni frågor så hör av er.

Kom ihåg v.13
Måndag
: Idrott inomhus ta med, idrottskläder, inneskor, tvål, handduk, rena underkläder och vattenflaska.

Tisdag: Åk 1 arbetar tillsammans med oss. Vi åker till Mora på Teater.

Onsdag: Blivande förskoleklass hälsar på oss på fm.

Torsdag: Åk 1 arbetar tillsammans med oss.

Ha ni några frågor eller funderingar så är det bara att skicka ett mail till mig eller ringa till skolan, stina.zackrisson@mora.se 0250-26050

Jag önskar er en fin helg!

Med vänliga hälsningar

Stina

Senast uppdaterad: 24 mars 2022