Veckobrev v.4

Bild

Bildtext (Ändras i inställningar och glöm inte alt-text)

Hej!

Äntligen är vi alla tillbaka i klassen efter sjukdom. Under veckan har vi arbetat med bokstäverna H och U. Vi har varit på biblioteket och lånat böcker, de elever som kan läsa själva fick låna varsin läsebok som de får läsa i själva. Maja var sjuk så det blev ingen rytmik. På idrotten åkte vi skidor, vi tränade att åka med och utan stavar.
Vi har haft skolråd där vi påminde alla om att:
- man måste ha hjälm när man åker pulka och är på multiarenan
- alla har eget ansvar för att man hänger upp sina kläder snyggt i hallen och ställer upp sina skor på hyllan.
- Man skriker inte i kapprummet.
- Efter man åkt skridskor eller skidor ställer man tillbaka skolans grejer på rätt ställe och har man med eget hänger man det på sin plats.
Det kan vara bra att prata med era barn om det här hemma också så de påminns om vad som gäller. Vi bytte även platser i matsalen.

Vi har börjat med NTA (natur och teknik för alla) jämföra och mäta. Idag gjorde vi första uppdraget där vi jämförde olika nallar.
Vi avslutade veckan med att åka skridskor. Alla är duktiga och verkar tycka det är roligt.

Varje tisdag och torsdag kommer åk 1 att vara inne hos oss och arbeta hela dagen. När de är hos oss kommer vi att arbeta mycket med svenska men även lite matte och NTA.

Idag skickade jag med eleverna ett kontrakt för ipad hem som ni får skriva på och skicka med tillbaka till skolan på måndag. Ipaden kommer att vara kvar på skolan där vi har de inlåsta, så de kommer inte att få ta med dem hem.

På måndag skickar jag med läsläxan hem, ta med den tillbaka på onsdag. Vi byter till onsdagar nu eftersom ettorna är hos oss på torsdagar.

Kom ihåg v.5
Måndag: Idrott, skridskor utomhus, ta med ombyte och duschsaker. Vid köldgräns -10grader, ta med inomhuskläder och duschsaker.
Eleverna får med läsläxan hem.

Tisdag: Åk 1 arbetar tillsammans med oss.

Onsdag: Ta med läsläxan till skolan.

Torsdag: Åk 1 arbetar tillsammans med oss. Vi åker skridskor efter lunch om vädret tillåter, inget ombyte behövs, men ta gärna med egna skridskor om ni har hemma och kläder efter väder.

Ha ni några frågor eller funderingar så är det bara att skicka ett mail till mig eller ringa till skolan, stina.zackrisson@mora.se 0250-26050

Jag önskar er en fin helg!

Med vänliga hälsningar

Stina

Senast uppdaterad: 27 januari 2022