Veckobrev v.45

Ingress

Bild

Bildtext (Ändras i inställningar och glöm inte alt-text)

Hej!

Första veckan efter höstlovet är nu avklarat.
Den här veckan har jag varit ledig ett par dagar och då har Christoffer varit i klassen istället.
Denna vecka har vi arbetat lite extra med bokstaven T, vi har fått lära oss att det finns ett grässtrå som heter timotej, vi har smakat på timjan och tomat, hur bokstaven låter och hur man skriver den och vi har tillverkat egna tofsar.
I tisdags var vi till biblioteket och lånade nya böcker, det var en utmaning att träna på att promenera när det kommit en massa snö. Vi fick flera bra diskussioner efter vägen om hur man gör i trafiken när det är snö ute. Kan man bara springa runt och leka och kasta snö? Syns det lika bra vart man ska gå när det inte är plogat?
Idag var Mirandaskolan här och visade filmen som de arbetat med varje torsdag under hösten. Det var så roligt att se, eleverna var nöjda med sitt arbete och de tyckte att det var både spännande och lite konstigt att se sig själv på film.

Det är väldigt växlande väder ute så se till att eleverna har med sig ytterkläder och skor efter väder. De behöver även av med sig extra vantar. Det kan även vara bra att ha med ett extra ombyte.

Stort tack till alla som kom på föräldramötet. Några punkter som kom upp på mötet var:

*Dexter. Logga in på kommunens hemsida och sjukanmäl ditt barn när det behövs. Bank-id fungerar för inloggning.

*Nolltolerans mot svordomar och dåligt språkbruk. Vi skickar hem alla ord vi hör under en period i syfte att elever inte ska använda svordomar under skoltid. Detta lyfte vi också idag på skolrådet där vi gemensamt pratade om detta så att alla elever förstår vad som händer om man använder dessa ord.

*Nätsmartvecka framföver då vi kommer arbeta kring att vara nätsmart.

*Lucia i kyrkan den 10 december. Mer info kommer.

Kom ihåg v.46
Måndag: Idrott inne, ta med ombyte och duschsaker. Eleverna får med sig en läsläxa hem.

Tisdag: Bad, ta med badkläder

Onsdag:

Torsdag: Ta med läsläxan till skolan

Ha ni några frågor eller funderingar så är det bara att skicka ett mail eller ringa till skolan, stina.zackrisson@mora.se 0250-26050

Önskar er alla en fin helg.

Med vänliga hälsningar

Stina

Senast uppdaterad: 15 november 2021