Veckobrev f-1 v.33

Bildtext (Ändras i inställningar och glöm inte alt-text)

Första skolveckan är avklarad. Det känns jätteroligt att starta gång läsåret tillsammans med era härliga barn. Nytt för i år är att vi har förskoleklass och åk 1 tillsammans, det är en härlig grupp på 9 elever och jag ser fram emot att utvecklas tillsammans med era barn under det här läsåret som vi nu har framför oss. Varje torsdag kommer jag att lägga ut ett veckobrev med information om vad vi gjort i veckan och vad som händer kommande vecka på vår hemsida, www.venjansskola.se Länk till annan webbplats., under förskoleklass hittar ni veckobrevet. Ni kan även gå in och prenumerera på uppdateringar från skolan, då kommer ni få ett mail varje gång jag lägger ut veckobrevet. Jag har skickat med eleverna lite papper hem, de ska fyllas i och skickas med tillbaka till skolan under nästa vecka. Schema skickar jag hem så fort det är helt klart och godkänt, men det är måndag-torsdag 8.00-13.00 som gäller hela läsåret för förskoleklass och samma för åk1 men de går även fredagar 8.00-11.20 de kommer då att vara tillsammans med Maria med 2-4:an. Jag är ledig fredagar.

Första dagen gjorde vi namnskyltar till platserna i hallen och pysslade fina blommor som nu sitter i fönstret i klassrummet och så fick de utforska klassrummet. Vi pratade även om vilka regler och trivselrutiner vi har på skolan. Under tisdagen var vi tillsammans med hela skolan hela dagen, vi fiskade i Karltjärn, efter fisket visade Isac hur man rensar fisken. Efter lunch hade vi samarbetsövningar. I onsdags var kulturskolan Miranda här och visade upp och spelade olika instrument som eleverna kan välja att spela när de börjar årskurs 2. Det finns även andra barnaktiviteter om era barn vill pröva på, mer information finns på Mora kommuns hemsida under kulturskolan Miranda. Idag har vi haft fotobingo ute på skolgården innan vi gick en promenad till Tomten. Vi åt kycklingsallad innan vi fick åka en tur med ångbåten Tomten.
Eleverna fick säga vad de tyckte om första skolveckan innan vi slutade idag och det här är en sammanfattning av första veckan
- allt har varit perfekt
-jättekul och bra
-roligt att åka med tomten och att fiska
-roligt att vara i skolan
-jätteroligt
-kul och bra

Här kommer lite information om vad som gäller vi frånvaro, sjukdom mm. Vid sjukdom loggar ni in på Dexter och gör en frånvaroanmälan på ert barn. Det är viktigt att ni som vårdnadshavare frånvaro anmäler barnen så det inte blir ogiltig frånvaro. Dexter hittar ni på www.morakommun.se under grundskolor finns en flik som heter Dexter, där kan ni logga in med mobil bankID. Behöver ert barn av någon anledning vara ledig från skolan måste en ledighetsanmälan lämnas in senast en vecka innan. Ledigheten är det rektor som godkänner och bygger på att eleven har i övrigt bra närvaro i skolan.

När man slutar för dagen är det inte ok att stanna kvar på skolgården/multiarenan, den är till för de barn som går på förskolan och fritids. Efter kl.16 är skolgården/multiarenan öppen för allmänheten. Det är också förbjudet att cykla på skolgården.

I skolan använder vi inneskor varje dag. Det kan även vara bra att ta med en mugg med öra som vi hänger upp vid handfatet uppe på hallen i skolan där de kan dricka vatten.

Eleverna ska ha med kläder och skor efter väder varje dag då vi kommer att vara ute på rast men även ha vissa lektioner utomhus oavsett väder.

Kom ihåg nästa vecka.

Måndag: Idrott utomhus, Ta med idrottskläder, uteskor, duschsaker och vattenflaska.

Tisdag:

Onsdag: Idrott utomhus, ta med idrottskläder, uteskor, duschsaker och vattenflaska.

Torsdag:

Det blev ett långt första veckobrev, har ni frågor eller funderingar ring eller maila mig på 0250-26050, stina.zackrisson@mora.se

Önskar er alla en härlig helg!

Med vänliga hälsningar Stina

Senast uppdaterad: 18 augusti 2022