Veckobrev v 10

Ingress

Bildtext (Ändras i inställningar och glöm inte alt-text)

Hej alla!

Ja, då har första veckan efter lovet snart passerat!

Denna veckan har vi haft redovisningar kring judendomen samt skrivit faktatexter om kristendomen. Vi har fortsatt läst med vår "läskompis" där eleverna läser två och två, diskuterar sin bok, pratar svåra ord, reflekterar, funderar o.s.v. Vi har även för tredje gången testat att ha ett engelskapass i veckan med vår "talkingbuddy". Ett pass i veckan handlar lektionen enbart om att prata engelska. De har blivit indelade i grupper och får varje vecka en plastficka med olika uppgifter. Det kan vara frågor, beskrivning av bilder, diskussioner mm. Detta känns som det uppskattas av eleverna. Syftet är att alla ska våga prata engelska då jag försökt gjort grupper där man kan "lyfta varandra" till att våga och utvecklas.

Stina skickade i veckan ut information om att vi ska till Kläppen och åka skidor. Kan man hjälpa till att köra är det väldigt uppskattat. Hör då gärna av er till Stina så vi ser att vi får ihop det med bilar.

Bra att veta nästa vecka är att skolinspektionen kommer hit. De besöker oss tisdag och onsdag. Det vi vet på förhand, som vi också pratat med eleverna om, är att de kommer att observera i klassrummen samt intervjua elever. De vill gärna intervjua två elever i varje årskurs men ingen är tvingad att delta. Detta är valfritt för eleverna vilket vi också pratat en del om i klassen. Vi har också pratat om varför skolinspektionen kommer och varför det är bra att de gör tillsyner av detta slag.

Läxor nästa vecka:

*Glosor

*Läsläxa

*Matteläxa

Bra att veta inför nästa vecka:

Måndag: Badgrupp 2 badar på idrotten. Kom dock ihåg att ta med idrottskläder också OM någon personal är sjuk och badet blir inställt. De som inte badar åker skridskor om vädret tillåter.

Tisdag:

Onsdag: Per och Jens kommer för musikundervisning samt instrumentundervisning.

Torsdag: Idrott. Vi åker skridskor om vädret tillåter. Ta även med ombyte och duchsaker.

Fredag: Teknik och slöjd med Svempa.

Hälsningar Emma

Senast uppdaterad: 10 mars 2022