Veckobrev v 5

Ingress

Bild

Bildtext (Ändras i inställningar och glöm inte alt-text)

Hej allihopa!

Nu har redan ännu en vecka gått. Det har varit en ganska kylig vecka och vid dagens förmiddagsrast då det fortfarande var ca 22 minusgrader ute, fick eleverna spela spel inne på rasten.

Denna veckan har Kristoffer varit sjuk och därför inte kunnat stötta upp de tillfällen han brukar samt ha NTA-lektionen på torsdagar. Nya tag nästa vecka med hopp om att vi alla "betat" av våra förkylningar och är pigga. :)

Denna veckan har vi arbetat med språkskrinet i svenska, försökt hunnit våra sidor i matteboken samt målat siluettbilder på bildlektionen.  I SO arbetar vi nu inom religion. Vi har pratat om de abrahamitiska religionerna, hur de hänger samman, stamfadern Abraham samt påbörjat judendomen.

Jag skickade under veckan hem nya scheman och hoppas ni fått sett dem. Vi har gjort om schemat lite eftersom musiken och idrotten bytt plats. Sluttiderna har justerats något, men är nästan likadana som de var innan.

Några viktiga regler på skolan:

Vi har haft en del diskussioner på senare tid kring reglerna på skolan. Jag skulle bara vilja upprepa några av dem samt även vad som är bra att tänka på i klassrummet.

*Är man på sådana platser som vi sagt kräver hjälm (exempelvis kullen, isen) så ser man till att ha det, både för sin och andras säkerhet. Man ska vara en bra förebild för andra.

*Vi är rädda om våra saker och städar efter oss (tar in spadar, pulkor mm.).

*Vi anmärker inte på varandra. Man försöker istället vara en bra förebild.

*Vi ger varandra studiero i klassrummet. Ingen ska störa någon annan genom att inte lyssna, låta högt eller säga emot den vuxna. Är man på surigt humör håller man det till sin bänk (och eventuellt pratar med den vuxna som kanske kan hjälpa till).

Ta gärna en diskussion hemma kring detta och låt barnen berätta om reglerna. Fokus kan ligga på reglerna och sig själv, inte på vad andra gör eller inte gör. Jag tror det är bra att barnen vet att också föräldrarna har koll på dessa regler och tankar kring hur vi ska ha det i klassrummet. :)

Nästa vecka:

Måndag: Idrott (skridskor). Badgrupp 1 ska bada för första gången. Jag skickar ut badgrupp 1 på mail. Den gruppen kommer att bada v 6-8. Efter lovet är det en ny badgrupp. Den grupp som badar ska även ta med skridskor/idrottskläder då badet kan bli inställt om någon av oss vuxna är sjuka.

Tisdag: Fyrorna ska till Orsa Grönklitt. Barnen kommer hit på morgonen till skolan vanlig tid, och åker sedan med Kristoffer till Orsa. Den packning som behövs är en skopåse, kläder för att kunna vara ute hela dagen, lite fika/mellis, hjälm samt ett gott humör. Dagen avslutas 13:15 och därefter slutar eleverna då de blivit skjutsade till skolan. Sexorna ska göra de två första skriftliga nationella proven i svenska. Femmorna har en vanlig skoldag och kommer jobba med annat under skoldagen.

Onsdag: Per och Jens kommer för instrumentundervisning samt musiklektion.

Torsdag: Idrott. Skidor om det går med vädret. Läxorna ska vara klara.

Fredag: Slöjd. Teknik. Kristoffer har klassen som vanligt när jag är ledig.

Veckans läxor:

*Glosor kap 21. Jag kommer från och med nu att skicka hem sexornas glosor redan på torsdagarna så man alltid har en hel vecka att träna (fyror och femmor har ju sina glosböcker hemma och kan träna när de vill).

*Läsläsa. Skriv i loggboken. Läs minst 15/vecka. Påminn eleverna att lämna in boken på torsdagen.

*Matteläxa. Markerad sida i matteboken. Fråga gärna vad barnen har i matteläxa då jag märker att många slarvar med den.

Ha en fin helg allihopa så hörs vi på nästa veckobrev! :)

Hälsningar Emma

 

,

Senast uppdaterad: 13 februari 2023