Veckobrev v 2

Ingress

Bildtext (Ändras i inställningar och glöm inte alt-text)

Hej allihopa!

Då har vårterminen dragit igång och plötsligt var vi inne i rutinerna igen. :) Det kändes som många tyckte lovet kunnat vara liiiiiiite längre, men att det ändå överlag var en positiv känsla av att komma igång igen.

Denna veckan var det tre av personalen som var sjuka/hemma och tyvärr fanns det ingen vikarie att få tag på under tisdagen och onsdagen. Förskoleklassen har varit nere på förskolan och Kristoffer har tagit 1-3:an. Jag har sprungit emellan klasserna de tider som behövts (vid raster, ställtid mm). Lite virrigt vissa dagar men ändå en postiv start.

Per och Jens kommer börja ta hand om musiklektionerna nästa vecka.

Vi kommer på måndagar att ha "badgrupper" som vi skrev om under nyheterna. Måndagen som kommer (v 3) blir det inget bad men från v 4 blir det bad varje måndag (varje grupp har tre veckor på rad och sedan byter vi grupp). De barn som ej har bad kommer åka skridskor/ha vanlig idrott beroende på vädret. Är det tveksamt med vädret om det blir skridskor vill vi att barnen även tar med kläder som passar för innegymnastik. Oavsett skridskor eller vanlig idrott ska barnen ha med ombyte och duschsaker. Badgrupperna skriver vi ut nästa vecka. Vi påminner också om att de barn som har skridskor hemma gärna får ta med om de kan då vi har idrott. Det är många som behöver låna skridskor och är det många med samma storlek kan det hända att vi får dela upp lektionen och åka en stund var. På onsdagar är det inget bad, bara skridskor/vanlig idrott.

Från och med denna veckan har eleverna börjat få göra sin egen planering i svenska, matte, engelska och elevens val (elevens val har bara 4:or och 5:or). I svenska och engelska skriver eleverna av de sidor vi alltid har på tavlan där det står vad vi ska jobba med. I matten däremot ligger alla på olika ställen och jag upplever att flera av eleverna "drömmer bort" mattelektionerna. Vi kom nu överens om att de skriver på vilken sida de är och sedan gör en egen beräkning av vad de borde hinna på en skolvecka. För varje mattelektion (som är ca 50 minuter) har vi bestämt att man borde hinna 2 sidor. Vissa hinner många fler sidor än så på en lektion, men jag tror många behöver ett mål för lektionen eftersom vi arbetar på olika ställen. OM man ej hunnit de sidor man planerat får man ta hem matteboken under veckan. Detta är inte för att på något sätt stressa/straffa eleverna om de ej hunnit utan helt enkelt för att de måste lägga lektionstiden på att räkna och inte sitta och drömma. Är det så att någon inte hinner klart för de tycker det är svårt så blir de med detta arbetssätt lite "tvingade" att be om hjälp/jobba på. Fråga mig om ni funderar över detta.

Läxor nästa vecka:

*Engelskaglosor kap 18

*Läsläxa (15 minuter i veckan, skriv i loggboken)

*Matteboken (markerad sida i boken)

Hälsningar Emma

Senast uppdaterad: 12 januari 2022