Veckobrev v 50

Ingress

Bild

Bildtext (Ändras i inställningar och glöm inte alt-text)

VAD HÄNDE?

Vart tog terminen vägen? Nu skriver jag terminens sista veckobrev och slås verkligen av tanken att det gått så fort. Visserligen har vi också haft fullt upp i skolan på alla möjliga plan, men det känns ändå konstigt att vi redan är här och snart har ett välbehövligt jullov.

Denna veckan har vi haft en hel del frånvaro. Det har gått en del förkylningar samt att vi haft en del ledigheter. Vi påminner om att regelbundet kolla på aktuella restriktioner i Mora kommun om ni är osäkra på vad som gäller just nu (eftersom det varierat en del under pandemin).

Vi har denna veckan gjort prov i historia. Provet handlade om Gustav Vasa, Vasatiden samt stormaktstiden. Eleverna har fått tid i skolan att plugga och sedan gjorde vi provet muntligt en och en. Jag tycker det är viktigt att vi med jämna mellanrum gör prov och avdramatiserar dem, eftersom ju högre årskurs de går i ju fler prov kommer de ha. Jag säger ofta att de inte behöver oroa sig och att vi gör det för att träna på prov. Eleverna var jätteduktiga på provet!

Förövrigt har vi jobbat på i i ämnena och försöker avsluta/bli klara med sådant som vi påbörjat.

Nästa vecka är det bara två skoldagar; måndag och tisdag. På måndag behövs inga idrottskläder eftersom vi kommer att ha pysseldag i hela huset. Jag har ännu inte fått svar av rektor om sexorna ska ha språkval på måndag eller ej. Jag tänker att vi riktar in oss på att de har språkval och blir det ändringar så kommer jag tala om för dem på måndag morgon. På tisdag kommer vi titta på en julfilm under förmiddagen och sedan slutar eleverna direkt efter lunch (11:20). Till filmen får eleverna ta med sig lite fika eller någon liten sötsak. Syftet är att vi ska göra något mysigt ihop sista förmiddagen innan lovet. Detta betyder alltså att ingen får ta med en hel godispåse/chipspåse eller liknande. Betoning på något litet. :) Filmen ligger innan lunchen och ingen ska äta sig mätt på annat än lunch. Skulle någon ej ha möjlighet att ta med eller råkar glömma fika, så kommer det finnas fika här vi bjuder på.

Jag önskar er alla en god jul och gott nytt år! Tack för att jag får låna era stjärnor under skoldagarna! Ha ett underbart lov så ses i nästa år!!

Hälsningar Emma

Senast uppdaterad: 13 februari 2023