Veckobrev v 47

Ingress

Bildtext (Ändras i inställningar och glöm inte alt-text)

Hej alla!

Ännu en vecka har gått och det närmar sig jullov. Otroligt vad fort denna termin går :) Denna veckan har vi fortsatt arbetat med Gustav Vasa och vasatiden. Förra veckan hade vi en positiv bild av Gustav Vasa, men efter denna vecka har vi fått blandade uppfattningar kring han och hans familjs sätt att regera Sverige. På bilden har vi gjort porträtt av Gustav Vasa. Kristoffer har arbetat med NTA på NO-lektionerna. Första uppdraget gick ut på att bygga ett eget fordon. Måndagslektionerna i idrott kommer fram till jul att hållas av sexorna som snart kommer få betyg.

I måndags efter språkvalet fick eleverna vetskap om att läraren i hemkunskap var sjuk och att det inte var någon vikarie. Detta resulterade i att eleverna missade den buss som gick närmast i anslutning till språkvalet, och fick vänta på nästa buss hem. Väl på bussen hem bemöttes eleverna väldigt surt av den busschaufför som skulle "visa" dem hur man gjorde med busskortet. Jag har skrivit till Magnus (rektor) både om bemötandet på bussen, även om den kommunikationsmiss som blivit kring att läraren i hemkunskap var sjuk och vi inte fick veta detta. De ska nu ha stärkt denna rutin så att informationen går fram till oss nästa gång. Hade vi vetat detta redan på morgonen så hade eleverna hunnit med en buss som gick ca 15 minuter efter spåkvalet. Vad gäller bemötandet på bussen så har de haft en del möten med bussbolaget, så vi hoppas bemötande kommer förbättras.

Förövrigt har sexorna gjort muntliga nationella prov denna vecka, både i engelska och svenska. Nästa vecka kör vi nationella prov i matte. Sedan är de nationella proven gjorda för denna gång och övriga prov ligger på vårterminen.

Imorgon är sista dagen att lämna in lucialappen. Ni som ej fyllt i den; gör det och skicka med den så vi vet hur många som kommer och kan planera det bra.

Jag påminner också om att denna vecka har kommunen "Nätsmartvecka" och erbjuder föreläsningar även för föräldrar. Se under nyheter på framsidan. Vi i klassen kommer köra detta under nästa vecka då vi denna vecka riktat in oss på nationella proven.

Nästa vecka:

Måndag: Idrott. Spåkval.

Tisdag: Vi ska bada efter lunch. Kom ihåg badkläder.

Onsdag: Idrott.

Torsdag: Läxor klara (matte/svenska, glosor kap 14)

Fredag: Emma ledig. Kristoffer är i klassen.

Trevlig helg! Hälsningar Emma

Senast uppdaterad: 25 november 2021