Vecka 43

Ingress

Bild

Bildtext (Ändras i inställningar och glöm inte alt-text)

Nästa vecka är sista veckan innan höstlovet. Veckan ser ut som vanligt. Under veckan är det klädbytardag. Mot att man lämnat in kläder får man biljetter för att byta till kläder som någon annan lämnat in. För att veta mer titta på tidigare information.

Vi har nu arbetat klart med val, riksdag och regering i samhällskunskapen. Vi har haft politisk debatt och skolval på mellanstadiet. Skolvalet blev mycket likt Sveriges resultat. Vi kommer nästa vecka att börja arbeta med historia och då blir det medeltiden. I svenskan har vi arbetat med argumenterande texter. Många i klassen skickade sina texter till rektorn eller så har de önskat att deras texter ska tas upp på elevrådet. Rektorn har besökt klassen och gett respons på det som skrivits. Vi arbetar nu med tal på svenskan. På bilden jobbar vi med att alla ska göra en poster/bild som passar till en skräckfilm samt skapa en mask. Eftersom vi haft filmdag nyligen får eleverna även göra en kort skräckfilm. Så vi kommer att hålla på med det projektet ett tag framöver på bildlektionerna.

Påminner om att ha med ombyte och handuk till idrottslektionerna.

Påminner även om att Jenny inte arbetar på torsdagar och att Lena är ledig på fredagar.

Halloweendisco på skolan: Det är inget som Jenny eller Lena kan vara med och arrangera. Det är ni vårdnadshavare som måste arrangera det tillsammans med era barn. Vi kan skicka ut ett mejl till alla föräldrar om någon skriver ihop det i fall ni inte har de andra föräldrarnas adress. För att vara på skolan behöver man kontakta kommunen och en förälder behöver hyra skolan. Vidare behövs det föräldrar under hela kvällen för att få arrangera disco på skolan.

Vår resurspedagog Johan Sjöholm kommer från och med 24 oktober att börja arbeta på Färnäs skola. Planen är att Johan ska vara där under det här läsåret. Vi kommer att rekrytera en vikarie för Johan. Fram tills att vikariatet är tillsatt använder vi oss av personal från Bemanningsenheten.

Trevlig helg!

Senast uppdaterad: 21 oktober 2022