Vecka 35 - 36

Ingress

Bild

Bildtext (Ändras i inställningar och glöm inte alt-text)

Vilket härligt väder vi har haft de första veckorna av terminen. Nu har vi kommit igång i alla ämnen. Förra veckan var det föräldramöte. Det var väldigt trevligt att få träffa en del av er. Vi gick igenom vilka som har klassen i de olika ämnena samt vanliga rutiner som frånvaro, schema och läxor. 

Lena börjar denna vecka med läxa i engelska och matematik. Läxorna delas ut på torsdagar och är till torsdagen veckan därpå. Jenny börjar med läxor nästa vecka, vecka 36. Svenskaläxan delas ut på fredagar och är till fredagen veckan därpå.

På föräldramötet berättade vi även vad som händer framöver:

Vecka 35: fredag den 2/9 är Jenny ledig.

Vecka 36 måndag den 5/9 heldag för klassen i Siljansfors.

Vecka 38 tisdag den 20/9 kommer Miranda, kulturskolan och har en filmdag med klassen.

Vecka 39 måndag den 26/9 är eleverna lediga. Vi lärare har utbildningsdag.

Vecka 40 torsdag den 6/10 är det skolfoto på förmiddagen. Fredag den 7/10 är Jenny ledig.

Klassen har idrott på tisdagar och fredagar och då gäller det att ha ombyte och handduk för att duscha med sig.

UTVECKLINGSSAMTAL

Nu är det dags att börja med utvecklingssamtal. Jag kommer att mejla er en fråga om ni vill ha utvecklingssamtal genom teams eller här på skolan. Därefter kommer jag att skicka ut tider för samtal. Fungerar inte tiderna får ni försöka byta med varandra. Om det inte går får ni mejla mig. Jag börjar med utveckligssamtal nästa vecka, vecka 36. Samtalen kommer att ligga på eftermiddagarna någon gång mellan kl 13.30 - 16.00. På fredagar kan jag erbjuda tid på förmiddagen, mellan kl. 8.30 - 9.30.

SILJANSFORS

Vi åker buss till Siljansfors på måndag, 5/9. Bussen går från skolan kl. 8.20. Vi startar skoldagen som vanligt kl. 8.10. Bussen går tillbaka från Siljansfors kl. 14.00. Vi är åter på skolan ca 14.20. Då är skoldagen slut.

Vi får med oss pastasallad från matsalen. Men om man vill får man ta med sig egen matsäck. Viktigt att se till att man har med sig tillräckligt med mat om man inte vill äta skolans pastasallad. Något litet att fika med går bra att ta med men inte godis, snacks, läsk. Man kan ta med sig en bulle eller några kakor men inga större mängder.

I siljansfors kommer vi att se på en teater och därefter så är det olika aktiviteter som handlar om flottning, kolmilan, skogsmuseumet, skapande i skog.

Vi kommer att vara ute hela dagen, så kläder efter väder gäller. Tänk på att ha tillräckligt varma kläder och regnkläder om det behövs.

 

Senast uppdaterad: 29 augusti 2022