Vecka 18

Bild

Bildtext (Ändras i inställningar och glöm inte alt-text)

Vi jobbar på i de olika ämnena. Nu har vi bara sex veckor kvar innan det är sommarlov. I år kommer vi att ha en traditionell avslutning utanför Lyckebo med alla klasser tillsammans. Avslutningen är på fredag den 10 juni.

Nåsta vecka på måndag den 9 maj är eleverna lediga då vi lärare har utbildningsdag.

I svenskan jobbar vi med tal, vi pratar om kroppsspråk rösten mm. I SO håller vi på med sveriges geografi, bland annat ser vi på geografens testamente. Vi kommer nästa vecka att börja med samhällskunskap.

Innan påsklovet gjordes det screeningar inom matematiken. Lena har nu utformat läxorna utifrån resultatet på screeningarna. Dessa läxor gäller från och med denna vecka och fram till sommarlovet. Eleverna kommer att ha färre uppgifter i matteappen (ca 8-10 uppgifter) som handlar om uppställningar i multiplikation och division. Utöver matteappen kommer även eleverna att få med ett papper hem som de gör i läxa. Papperet innehåller multiplikationstabellerna 3, 4, 6, 7, 8 och 9. De har en multiplikationstabell/vecka. Vi kommer även att träna på dessa tabeller under skoltid. På tisdagar och onsdagar tränar vi på dem tillsammans och på torsdagar blir det ett läxförhör.

Denna vecka har vi sista uppdraget i NTA-lådan ”från frö till frö”. Våra åkerbladsplantor har vuxit från ett frö till en planta och nu kommer vi att skörda de nya fröerna. De närmsta veckorna kommer vi att avsluta och utvärdera arbetet. När vi är färdiga med det kommer vi att gå ut på promenader i närliggande skogar och titta på vårtecken. Vi kommer även att jämföra det med hur det såg ut när vi var ute i skogarna i höstas. Dessa promenader kommer att göras på måndagar. Vi återkommer och berättar när det är dags för den första promenaden. Då behöver eleverna ha kläder efter väder. Eleverna får även ta med en mindre matsäck med ett mellanmål (ej godis eller läsk) till dessa tillfällen.

Senast uppdaterad: 3 maj 2022