Veckobrev v.49

Hej!

Veckan som varit:

Inom NO har vi nu jobbat klart med vatten och vi har den här veckan börjat jobba med luft. Vi har läst och samtalat om luft, att luft är viktigt på många olika sätt och används till många olika saker. Vi har också tittat på filmer om luft och undersökt luft på olika sätt. I undersökningarna tränar vi på att skriva hypotes, resultat och slutsats. På tekniklektionen byggde eleverna en fallskärm och vi pratade om fallskärmens konstruktion och hur den fungerar med hjälp av luften. I veckan har vi också pratat om Nobeldagen, läst en text om Alfred Nobel och eleverna har skrivit ett varsitt Nobelpris. De fick välja vem de ville ge sitt pris till och motivera varför. I matten har vi tränat på att förstå sambandet mellan division och multiplikation. Nu inför jul lyssnar vi också varje dag radiokalendern och öppnar dagens lucka i vår snällkalender.

Kommande vecka:

  • På torsdag ska vi på en julshow med Mora konståkningsklubb på Mora ishall. Temat för julshowen är filmen Encanto och showen är 50 minuter lång. Vi kommer att promenera dit och tillbaka.
  • Idrotten är som vanligt på måndag och torsdag. Det är flera elever som inte byter om eller har glömt att ta med ombyte så påminn gärna där hemma.
  • Påminner om att eleverna har en matteläxa i Skolplus. Vi fortsätter att träna på multiplikationstabellerna och på måndag har vi läxförhör.

Trevlig helg!

Hälsningar

Maria och Alva

Senast uppdaterad: 9 december 2022