Veckan som varit:

I matten har vi under veckan haft en diagnos på det område eleverna arbetat med under ett par veckor. Vi har också arbetat med problemlösningsuppgifter från tidigare nationella prov och då tränat på att visa och berätta om våra uträkningar. I NO har vi pratat om avdunstning och undersökt våra saltvatten-glas vi gjorde förra veckan. Vi ser att vattnet minskar men att saltet är kvar i glaset. Vi har också pratat om återvinning och hur plast påverkar miljön. Vi har inom tekniken pratat om vad programmering är och vad det kan användas till. Eleverna har även fått prova på att programmera i skolplus. I veckans “Vara vänner”- avsnitt har vi samtalat om utanförskap och hur det kan kännas.

Kommande vecka:

• På torsdag 1/12 ska vi åka och simträna på badhuset igen. Bussen går 08:10 från skolan, så eleverna behöver vara i god tid till skolan, helst klockan 08:00. Vi samlas utanför ytterdörren till årskurs 3 och går tillsammans till bussen.
  • Nu har snön kommit och många elever vill leka på kullen på skolgården. Skolans regel är att man måste ha hjälm på sig när man är på kullen. Skolan har inga hjälmar att låna ut så eleverna får ta med sig en hjälm hemifrån om de vill. Skriv då namn i hjälmen så att vi har koll på vem som äger den.
  • Eleverna får gärna ta med sig extra byxor och strumpor till skolan då det kan bli blött efter rasten nu när det är snö.
  • Idrotten nästa vecka är som vanligt måndag och torsdag. Kom ihåg ombyte och dusch.

Trevlig helg!

Maria och Alva