Veckobrev v.46

Hej!

Veckan som varit:

I veckan har vi jobbat vidare i matteböckerna där eleverna jobbar inom olika områden utifrån det de behöver träna på. Vi har också börjat träna inför nationella provet som vi i årskurs 3 ska göra i vår. Vi har arbetat med uppgifter från ett tidigare nationellt prov och eleverna fick lösa uppgifterna tillsammans i mindre grupp. Övningarna handlade om tabeller, diagram och sannolikhet.

I svenskan har vi jobbat vidare i våra böcker. Vi tränar varje dag på att skriva ord och skapa meningar, använda stor bokstav, mellanrum och punkt. Vi har också börjat jobba med filmserien “Vara vänner” som är ett tematiskt arbete inom svenska och bild som kommer pågå terminen ut. Idag har eleverna pratat om känslor och försökt att måla känslan av att vara arg.

Inom NO har vi jobbat med vattenrening och testat att separera ämnen genom filtrering. Idag provade vi att rena vatten genom olika lager av grus, sand, bomull och stenar. När vi undersöker tränar vi också på att skriva hypotes, resultat och slutsats.

Kommande vecka:

  • På måndag och torsdag är det idrott som vanligt, med ombyte och dusch.
  • På måndag går vi igenom matteläxan som handlar om 2:ans multiplikationstabell. Påminn eleverna om att göra läxan som ligger i Skolplus.

 

Trevlig helg!

Hälsningar
Maria och Alva

Senast uppdaterad: 18 november 2022