Veckan som varit:
I veckan har eleverna under svensklektionerna haft redovisningar om forntiden. De har förberett sig genom att skriva stödord och skapat en PowerPoint med bilder och text. Igår visade eleverna sina presentationer för varandra i halvklass, och vi tränade också på att ge varandra positiv respons. På engelskan jobbade vi med halloweenord. På mattelektionerna har vi fortsatt jobba med geometri där vi bland annat letade geometriska figurer på skolgården. Idag på bildlektionen skapade vi hällristningar av gips.

I veckan hade klassen föreställning för årskurs 5 och skolans rektor Monica. Klassen gjorde det superbra!

Kommande vecka:
Nästa vecka är det höstlov och eleverna är lediga från skolan. Alla elever har med sig ett läsbingo hem idag. Det är inte en läxa att läsa under lovet, men jag har utmanat dem att läsa och försöka få bingo (fyra i rad)! Uppmuntra gärna hemma till läsning under lovet!

Veckan efter lovet, torsdag 10/11 klockan 14:00-15:30 är ni varmt välkomna till skolan för att äntligen se elevernas föreställning! Påminner om att eleverna har en längre skoldag denna dag och börjar därför kl. 10:00. För de elever som inte har möjlighet att komma senare till skolan kan de komma som vanligt klockan 08:10 och vi ordnar då en lugn aktivitet i klassrummet. Den här dagen ordnar vi i skolan mellis till eleverna innan föreställningen så de orkar hela dagen. Klassen är väldigt taggad på det här och jag hoppas att ni föräldrar också är det!

Trevlig helg, och till eleverna önskar vi ett skönt höstlov!
Skolan öppnar igen som vanligt måndag 7/11 klockan 8:10.

Maria och Alva

Senast uppdaterad: 28 oktober 2022