Veckobrev v.42

Hej!

Veckan som varit:
I veckan har vi på mattelektionerna jobbat med geometriska figurer. Vi har även repeterat addition med uppställning. På engelskan tränade vi på att ställa frågor när vi spelade bingo ute på skolgården. I veckan har vi också haft fullt upp med forntiden-projektet. Nu tränar eleverna med scenbelysning och scenkläder. Igår visade eleverna upp sin föreställning för årskurs 1 och 2 och de var jätteduktiga!!

Kommande vecka:

  • torsdag 27/10 ska hela klassen simträna på badhuset. Vi åker buss tillsammans dit och tillbaka. Bussen går från skolan kl. 08:10 och vi är tillbaka på skolan kl. 09:45. Eleverna behöver vara i god tid till skolan denna dag, helst kl.08:00. Vi träffas utanför vårt kapprum och går tillsammans till bussen. Eleverna ska ha med sig badkläder och handduk.
  • Idrotten nästa vecka blir träning inför förställningen. På måndag kommer vi att visa upp föreställningen för förskoleklassen.

Övrigt:

  • Idag har eleverna med sig en inbjudan hem till vår föreställning. Föreställningen kommer att vara torsdag 10/11 kl.14:00-15:30. Då eleverna har en längre skoldag den här dagen börjar de denna dag kl. 10:00. För de elever som inte har möjlighet att komma senare till skolan kan de komma som vanligt kl. 08:10 och vi ordnar då en lugn aktivitet i klassrummet. Den här dagen ordnar vi i skolan mellis till eleverna innan föreställningen så de orkar hela dagen.
  • Vår resurspedagog Johan Sjöholm kommer från och med 24 oktober att börja arbeta på Färnäs skola. Planen är att Johan ska vara där under det här läsåret. Vi kommer att rekrytera en vikarie för Johan. Fram tills att vikariatet är tillsatt använder vi oss av personal från Bemanningsenheten.


Trevlig helg!

Hälsningar
Maria och Alva

Senast uppdaterad: 21 oktober 2022