Veckobrev v.41

Hej där hemma!

Veckan som varit:

Idag gick vi till folkhögskolan och såg musikteatern ”Hitta rätt”. En teater full av sång och musik, och viktiga budskap om barns rättigheter. Inför teatern har vi pratat om barnkonventionen. I matten har vi jobbat med 100-rutan och positionssystemet. Vi har också fortsatt träna inför vår föreställning med Miranda. Johanna plockar ut grupper då och då under skoldagarna för att träna dans mm. och det gör att vårt vanliga schema ibland ändras lite. Det är så nu under den här perioden när vi har projektet. I torsdags provade vi att dansa med riktig scenbelysning, och det känns att föreställningen närmar sig! Eleverna är så duktiga! Den här veckan har vi också börjat med läsning i Lexplore som vi gör varje morgon i femton minuter. Vi kommer att fortsätta med detta i två veckor till.

Kommande vecka:

På idrottslektionerna fortsätter vi att dansa. Ingen dusch efteråt men eleverna får gärna ha sina svarta dans-kläder på sig under lektionerna.

Övrigt:

Vill påminna om att eleverna kan ta med en påse med svarta kläder till skolan. Märk påsen med elevens namn! Några elever vill även ta med annan rekvisita hemifrån som ska användas i sagorna och det är helt okej om ni föräldrar godkänner det. Sakerna kommer vara inlåsta i klassrummet.

Trevlig helg!

Hälsningar

Maria och Alva

Senast uppdaterad: 14 oktober 2022