Veckobrev v.40

Hej där hemma!

Veckan som varit:

Den här veckan har vi börjat med “klassens fixare”. Det innebär att två elever har i uppdrag att under en vecka hålla i morgonsamlingen och hjälpa till i klassrummet på olika sätt. Det är en bra övning i att ta ansvar och prata inför varandra i klassen. Under veckan har vi tränat på att samarbeta i grupp på olika sätt. I matten arbetade vi med problemlösning utomhus där eleverna fick leta efter matte-kluringar på skolgården och lösa dem tillsammans i grupper. Vi har också tränat på att visa för varandra hur vi löser uppgifterna på olika sätt, både med bild och ord. I torsdags gjorde eleverna en trygghetsenkät som alla elever i kommunen gör. Vi pratade om var ordet trygg betyder.

Kommande vecka:

På idrotten fortsätter vi att dansa med Johanna. Eleverna behöver därför inte byta om eller duscha på idrottslektionerna nästa vecka.

På fredag nästa vecka ska vi på en musikteater på folkhögskolan som handlar om barns rättigheter. Teatern heter "Hitta rätt" och här finns en kort film om teatern om ni är nyfikna hemma vad vi ska se. https://www.youtube.com/watch?v=Ld8DNKuCuv4&t=13s Länk till annan webbplats.

Övrigt:
Vår föreställning med Miranda blir TORSDAG 10/11 kl.14:00-15:30. Vi skickar ut en inbjudan lite längre fram. Under föreställningen kommer eleverna att ha svarta kläder, till exempel leggings, mjukisbyxor, t-shirt, långärmad tröja. Huvudsaken är att kläderna är svarta. Eleverna kan ta med sina kläder i en påse till skolan så snart som möjligt och märka påsen med sitt namn. Om någon inte har svarta kläder hemma ordnar vi det i skolan. Några elever vill även ta med rekvisita hemifrån som ska användas i sagorna och det är helt okej om ni föräldrar godkänner det. Sakerna kommer vara inlåsta i klassrummet.

Trevlig helg!

Hälsningar
Maria och Alva

maria.ranerfors@mora.se
alva.zakrisson@mora.se
Senast uppdaterad: 7 oktober 2022