Hej där hemma!

Under veckan har vi bland annat pratat om gatukonst och skillnaden mellan graffiti och klotter. Vi har tittat på en film där barn fick prova på att vara gatukonstnärer, och vi har själva skapat våra namn med graffitibokstäver i ett program på Ipaden. Vi har också jobbat vidare med forntiden på olika sätt, vi har jobbat med serien Arkeologens dotter, tränat dans med Johanna och skrivit beskrivande texter om våra urtids-djur. På bildlektionen skapade eleverna “bronssmycken” av trolldeg.

Nästa vecka kommer eleverna att få hem den blåa mappen med två läxor för veckan. Den ena läxan är i appen Skolplus för att träna analoga klockan. Den andra läxan är en läsläxa som eleverna kommer att ha varje vecka framöver. Mer om läxorna står i papprena som eleverna får hem på måndag.

På måndag kommer vi också att skicka hem en kopia av resultatet i Lexplore, för de elever som har läst i Lexplore nu i åk.3. Det finns även en QR-kod till elevernas Lexplore-bibliotek med olika läsövningar utifrån deras resultat. Vi kommer att jobba med de övningarna i skolan, men om ni är nyfikna hemma hur det ser ut kan ni gå in där med QR-koden. Inget inlogg ska behövas.

Idrottsläraren Josefin är ledig nästa vecka och då kommer dansläraren Johanna att ha klassen i idrott. Det blir då dansträning inför föreställningen. Eleverna behöver inte byta om eller duscha på idrottslektionerna nästa vecka.

På torsdag 6/9 är det skolfoto.

Hör av er om ni har några frågor.
maria.ranerfors@mora.se
alva.zakrisson@mora.se