Veckobrev v.38

Hej!

Nu har jag haft utvecklingssamtal med alla er elever och föräldrar. Det var så roligt att se elevernas presentationer som de förberett inför samtalen!

I veckan har eleverna fått nya platser i klassrummet. Vi har möblerat om så att alla ska ha en plats där de får möjlighet att jobba så bra som möjligt. Vi har även delat in klassen i mindre grupper och fördelar oss i klassrummet och våra två grupprum. Jag och Alva märker en stor skillnad i arbetsron när vi arbetar på detta sätt.

I måndags tittade vi på Lilla Aktuellt och gick en tipspromenad på skolgården med frågor om programmet. Eleverna arbetade då i par och manga tyckte de var roligt att jobba tillsammans utomhus. Under veckan har vi också arbetat med boken “Erik går vilse". Elevern har lyssnat i Polylino och arbetat med frågor till texten. Vi har även tittat på filmer om jägarstenåldern och bondestenåldern och jobbat med texter kring filmerna. I projektet med Kulturskolan är eleverna indelade i tre grupper stenåldern, bronsåldern och järnåldern, och under veckan har Johanna fortsatt spela in deras sagor och tränat danserna med varje grupp. I torsdags fick grupperna spela upp sina sagor för övriga klassen.

På måndag 26/9 är skolan stängd men fritids är öppet. På tisdag är det skola som vanligt. Idrotten på torsdag kommer att vara inne i idrottshallen.

Trevlig helg!

Hälsningar
Maria och Alva

Senast uppdaterad: 23 september 2022