Hej alla!

Nu är vi i mitten av september och det börjar kännas lite kyligt ute. Vi har tittat på en film och hösten och pratat om olika hösttecken ute i naturen, vi har även skrivit meningar om hösten. I matten har vi jobbat vidare med klockan och tränat på kvart i/över och tio i/över. I svenska har vi lyssnat på boken “Alf och hajen” i appen Polylino. Vi fortsätter träna läsförståelse, och att skapa meningar med stor bokstav, punkt och mellanrum. I veckan har eleverna också lånat böcker på skolbiblioteket. Varje morgon börjar eleverna med tyst läsning i sin lånebok.

Nu har skolans elevråd startat igång, där vi har två representanter från årskurs 3. I veckan hade elevrådet en trygghetsvandring där eleverna gick runt i skolan tillsammans med skolpersonal och pratade om vilka platser/miljöer som känns bra eller mindre bra att vistas i. Idag, fredag, hade vi terminens första klassråd där vi bland annat pratade om skolans trivselregler. Vi skrev även ner några önskemål om förändringar på skolan som vi kommer att skicka vidare till elevrådet.

Från och med nästa vecka kommer idrotten att vara inomhus i idrottshallen. Kom ihåg ombyte för inneidrott, och handduk till dusch efteråt. På måndag kommer vi att ha idrott tillsammans i helklass med Johanna från Miranda för att öva inför vår föreställning. Det blir därför lite längre idrottslektion än vanligt.

Från och med nästa vecka kommer Alva Zakrisson att jobba heltid med mig i klassen. Hon har arbetat med eleverna tidigare och även på fritids så eleverna känner henne väl. Det blir jätteroligt att hon kommer jobba hos oss! 😊

Måndag 26/9 är eleverna lediga då skolpersonalen har studiedag. Fritids är öppet som vanligt för de elever som går dit.

Trevlig helg!

Hälsningar Maria