Hej där hemma!

I veckan har vi jobbat vidare med temat forntiden. Vi har tittat på en film om arkeologer och lyssnat till två böcker som handlar om livet på stenåldern. Idag på bilden skapade vi grottmålningar med pastellkritor.

Under svenskalektionerna har vi lyssnat på boken "Alf i rymden" i den nya appen Polylino som eleverna har på sina Ipads. Vi tränade på att förstå och samtala kring boken genom att svara på frågor på raderna, mellan raderna och bortom raderna. Eleverna får gärna använda Polylino hemma för att läsa och/eller lyssna på böcker. Ju mer läsning desto bättre!

På engelskalektionen var vi ute på skolgården och intervjuade varandra i par. Eleverna fick sedan träna på att presentera en kompis inför en liten grupp. Det blev en härlig lektion ute i solen med fina presentationer.

Under veckan har vi också börjat jobba med den analoga klockan. Vi har tränat på heltimme, halvtimme och kvart i/kvart över. Vi har också gjort screeningar i matte för att kolla vad eleverna kan och vad de behöver träna mer på.

Nästa vecka är det idrott utomhus. Flera elever var inte ombytta till idrotten denna vecka, så därför påminner jag om att ta med ombyte och handduk för dusch.

Trevlig helg!

Hälsningar Maria