Veckobrev

Hej elever och föräldrar!

I veckan har Johanna från Kulturskolan Miranda varit hos oss i klassen och jobbat med temat om forntiden. Eleverna arbetade i mindre grupper och har börjat skapa berättelser från livet under stenåldern, bronsåldern och järnåldern. Vi har även börjat titta på serien Arkeologens dotter som är en spännande berättelse om en tjej som åker tillbaka i tiden och hamnar på stenåldern. På bildlektionen idag skapade vi lerkrukor med Sylvia och fick lära oss om olika tekniker för att forma och skapa mönster i lera.

I matten har vi fortsatt träna på att mäta med linjal och mätt olika saker i klassrummet. Vi har framförallt jobbat med centimeter och millimeter. I svenskan har vi börjat jobba med Livet i bokstavslandet, vi har även läst ut del 2 i bokserien Handbok för superhjältar.

Under veckan har skolans speciallärare Ann-Louise och Eva börjat göra screeningar med eleverna i Lexplore för att mäta läsförmåga. Alla elever kommer att göra detta under kommande veckor. Under utvecklingssamtalet kommer vi att kika på resultaten från det.

Nästa vecka är det idrott utomhus. Kom ihåg kläder efter väder och handduk för dusch efteråt.

Påminner om att eleverna behöver ha inneskor i skolan, främst för att eleverna ska ha skor på sig om brandlarmet skulle gå och vi måste springa ut snabbt. Inneskor behövs även när eleverna är i slöjdsalarna.

Trevlig helg!

Hälsningar Maria