Veckobrev v.34

Hej där hemma!

I tisdags var det föräldramöte på skolan. Det var väldigt roligt att träffa er alla som kunde komma! Här är en sammanfattning av det som togs upp under mötet:

Miranda-projekt
Fram till höstlovet kommer vi i åk.3 att ha ett samarbete med Kulturskolan Miranda. Vi kommer att arbeta med temat forntiden och väva in ämnena bild, musik, SO och svenska. Från Miranda kommer dansläraren Johanna och bildläraren Sylvia att besöka klassen varje vecka och genomföra olika skapande-lektioner kopplat till temat. Under v.45 kommer vi att bjuda in er föräldrar till en föreställning om forntiden, där eleverna får visa upp vad de arbetat med. Jag tror och hoppas att det här blir ett roligt och lärorikt projekt för eleverna! Idag fredag har eleverna haft den första bildlektionen med Sylvia. Vi pratade om urtiden, när de första djuren utvecklades på jorden. Eleverna skapade påhittade “urdjur”. Det blev fantastiska varelser i olika former och material! 😊

Utvecklingssamtal
Under vecka 36 och 37 kommer vi att ha utvecklingssamtal. Till er som inte har bokat in en tid har jag mailat er olika förslag på tider. Hör av er så snart som möjligt om vilken dag som passar er bäst.

Övrigt:

  • Eleverna får, om de vill, ta med sig en frukt till skolan att äta under förmiddagen.
  • Klasschemat finns nu att hitta på skolans hemsida under “scheman”.
  • Kom ihåg att ladda tangentbord och Ipads inför varje skoldag.

 

Nästa vecka är det idrott inomhus på måndag. Dansläraren Johanna kommer då att ha undervisningen med eleverna. På torsdag är det idrott utomhus. Om ni har frågor eller info till mig kan ni maila till maria.backman1@mora.se eller ringa/smsa till skolans telefon på tel. 070-546 27 16.

Trevlig helg!

Hälsningar
Maria

Senast uppdaterad: 26 augusti 2022