Veckobrev vecka 49

Hej elever och föräldrar,

Julen närmar sig och i klassrummet är Nisseliten (vi har fått ett brev från honom) i full fart med att ge oss olika uppdrag. Vi har lekt pepparkakskull, skrivit önskelistor, fått klura på ett problem, målat och sjungit Midnatt råder. Julkalendern har blivit spännande, de olika karaktärer är inte vem de verkar vara. Vi är nyfikna på vad som kommer att hända och vad olika ledtrådar betyder.

I matte har vi jobbat med tallinjen och subtraktion. I svenska har vi jobbat med en beskrivande text om ekorren. Vi har letat upp nyckelord och samlat de i underrubriker och senare använt dem för att skriva en sammanfattning.

I NO har vi lärt oss om månen och i SO har vi lyssnat till en berättelse från kristendomen och en från judendomen. Sedan testade vi våra kunskaper med en kahoot. I teknik har vi jobbat med ändamålsenlighet, ett svårt ord som vi ändå förstod efter att vi hade läst genom en bruksanvisning till en tång. Eleverna tyckte att det var löjligt att det behövde stå att man kunde skada andra eller sig själv om man inte använde tången på rätt sätt, så jag tror att vi har en klass full smarta barn, haha.

Nästa vecka fortsätter vi med julstämningen. Vi lyssnar till julkalendern och gör uppdragen från Nisseliten. På tisdag är det Luciafirande. Årskurs 6 ska sjunga för oss och sedan fikar vi. På torsdag går vi till ishallen. Vi ska då titta på julshowen från Orsa konståkningsklubb. Väderprognosen förutspår kyla, så klä er varmt! Ha också skor på er så att vi orkar gå hela vägen. Vi går tillsammans med årskurs 1 och 3 och dessutom följer Josefin med.

I matte kommer vi jobba med subtraktion. I NO lär vi oss om solen och andra stjärnor och i SO ska vi lära oss om advent och lyssnar till julberättelsen en gång till. I engelska ska vi avrunda teman Friends och Cooking. Vi pysslar också vidare med våra stjärnor och julkrubbor.

Trevlig helg!

Senast uppdaterad: 9 december 2022