Veckobrev vecka 48

Hej elever och föräldrar,

Denna vecka har vi välkomnat en ny elev i klassen. Det är roligt att ha en ny kompis!

Det var badvecka och eleverna har simmat mycket. Hälften av klassen simmar redan i stora bassängen!

I torsdags började vi med barnradions julkalender. Den heter Bergvaktarens hemlighet. Vi lyssnade till en flicka som flyttar till en ny stad och hon vill egentligen inte lämna sina kompisar. Huset de bor i verkar mystiskt, Shirin ser saker som ingen annan kan se. Vi är nyfikna hur det fortsätter.

En nisse har flyttat in hos oss igen. Nissen skickar oss uppdrag varje skoldag i december. I torsdags fick vi säga hej till olika personer och idag fick vi hitta på så många ord vi kunde med bokstäverna 'julgranskula'. Vi kom till 41 ord! Eleverna är nyfikna och har skickat nissen korta lappar. De vill gärna veta mer om honom/henne. Vi får se om det kommer ett svar...

I matte har vi jobbat med omkrets och problemlösning. Idag har vi gjort diagnosen som avslutar kapitlet. I svenska har vi skrivit slut på våran saga och börjat med parläsning. Nu har eleverna fått böcker av ett högre nivå och det är roligt!

I NO har vi lärt oss mer om jorden. Det är intressant att få lära hur jorden ser ut från insidan och hur vulkaner kommer till.

I SO har vi lärt oss om judendomen.

Nästa vecka fortsätter vi med julaktiviteter: vi lyssnar till julkalendern och öppnar paket i vår klasskalender. På fredag får vi besök från brandkåren. De kommer att lära oss om brandsäkerhet.

Det har blivit fler elever som glömmer att ta med läxmappen eller att göra sina läxor på skolplus. Kan ni hjälpa eleverna med detta? Läxorna (och skolplus) ska lämnas in på tisdagar!

Trevlig helg!

Elvira och Merlijn

Eleverna tar en rörelsepaus med en online snöbollskrig.

Senast uppdaterad: 2 december 2022