Veckobrev vecka 47

Hej elever och föräldrar,

Denna vecka har vi jobbat så hårt att även eleverna tyckte att tiden gick jättefort. Vi har lärt oss att räkna med pengar: vilka sedlar och mynt det finns och hur vi kan bygga tal med dem. Sedan lärde vi oss att växla pengar.

I svenska har vi läst en beskrivande text om en scoutstuga. Vi har också jobbat med stavning och handstilen med veckans ord. Denna gång handlade det om ord med vokalerna å, ä och ö. Vi upptäckte att några ord betyder olika saker beroende på om de har en lång eller kort vokal: är och ärr, väg och vägg, föl och föll.

I Engelska har vi läst en bok på engelska. Det handlade om en pojke som ville ha fest, men ingen kunde vara med. Så han firade med sina gosedjur istället. Tårtan han bakade var helt tokig.

I NO har vi lärt oss om planeter. Kan ni klura ut vad denna ramsan har för nytta: Mor vattnar jorden medan jag sätter ut nya plantor. Låt gärna eleverna förklara!

I SO har vi lärt oss om islam. Det var intressant!

Nästa vecka börjar med spännande nyheter. Vi får en ny elev i klassen! Vi ser fram emot att träffa hen och hoppas att hen känner sig välkommen.

Eleverna som går på fritids börjar på Lyckebo på måndag. Också detta är spännande. Eleverna kan inte vänta.

Kommande vecka jobbar vi med omkrets i matte och med sagor i svenska. I NO lär vi oss mer om Jorden och månen och i SO fokuserar vi på judendomen.

Vi förbereder oss på julen med Barnradions julkalender och med en egen julkalender i klassrummet.

Trevlig helg!

Elvira och Merlijn