Veckobrev vecka 46

En elev får läsa ur psalmboken från predikstolen.

Hej elever och föräldrar,

Denna vecka har vi varit i kyrkan. Vi fick lära oss en massa om olika föremål i kyrkan. Vi började med att lägga ut vita prickar på platser där elever kände igen något och kunde berätta om. Sedan fick vi lägga ut svarta prickar på platser där vi ville veta mer om. Det var intressant! I torsdags fortsätte vi i klassrummet med att läsa i boken om hur kristendomen uppkom och vad människor gör i en kyrka. I musik har vi lyssnat till olika låtar från kristendomen.

I matte har vi jobbat mycket med 2:ans tabell. Vi har jobbat med förståelse och nu ska vi lära oss den utantill.

I svenska har vi fortsatt med våran saga. Vi har också jobbat med vokaler och konsonanter.

I NO har vi börjat med temat Rymden. Vi har tittat på en film om the big bang och hur jorden och solsystemet kom till. Vi har också läst i NO-boken om solen, stjärnor och solsystemet. Vi ska denna gång själv skapa frågor till varje lektion som vi sedan sätter ihop till en tipspromenad. Med den ska vi avsluta temat. Med bild gör vi egna astronauter.

Nästa vecka är en helt vanlig vecka. Vi har idrott inne igen, så eleverna behöver sina idrottskläder, skor och en handduk.

Vi fortsätter i matte med att lära oss om pengar. Vi ska titta på de olika sedlar och mynt och ska lära oss att växla pengar. I svenska jobbar vi med en beskrivande text och ska lära oss ord med vokalerna å, ä och ö.

I NO kommer vi att lära oss om planeter och i SO fortsätter vi med Islam. Vi hoppas att Ataa kan komma och berätta om islam. Denna gång kan vi inte åka iväg på studiebesök, men det blir säkert lika bra att ha någon i klassrummet som kan berätta för oss.

Trevlig helg!

Elvira och Merlijn

Ljusen som eleverna har tänt.

Senast uppdaterad: 18 november 2022