Veckobrev vecka 45

Bildtext (Ändras i inställningar och glöm inte alt-text)

Hej elever och föräldrar,

Denna vecka var teatern! Vilka dagar vi har haft! Det var spännande, roligt och en unik upplevelse för eleverna. De har gjort ett fantastikt jobb. Vi var glada att så många föräldrarna kunde komma och se oss. Och vi var glada för uppmuntringarna när det blev lite för mycket.

Som ni förstår har veckan kretsat kring teatern och har vi övat mycket. Ändå hann vi med lite annat också. I svenska har vi läst en ny text och vi lär oss om att ställa frågor till den, både på raderna, mellan raderna och bakom raderna.

I matte har vi börjat med multiplikation. Vi har repeterat begreppen dubbelt och hälften som inledning till tvåans tabell. Senare har vi konstruerat tvåans tabell med bilder av personer med två ben.

I SO har vi börjat med ett nytt tema: religion. Vi har gjort en tankekarta och tittat på en film samt läst i SO-boken för att lära oss vad religion är. Det är ett svårt och stort begrepp, så vi tar det långsamt. Kommande veckorna kommer vi att fokusera på kristendomen, islam och judendomen.

I musik har vi avslutat serien Dock'n roll. Vi har lärt oss mycket om musikaliska begrepp av den. Nu fokuserar vi på jul och ska lyssna till låter från olika religioner.

Nästa vecka är en ganska vanlig vecka. Vi har idrottslektioner inne. Nu behöver eleverna idrottskläderna, skor och handduk igen.

På tisdag går vi till kyrkan för att lära oss mer om kristendomen där. Vi går dit och tillbaka, så tänk på att ha bra skor och kläder efter väder. Eleverna får ta med sig extra frukt eller en macka och en flaska vatten. Vi räknar med att vara tillbaka till lunchen, fast vi kan vara lite senare.

I NO börjar vi med temat Rymden. Det är säkert intressant.

I svenska kommer vi att lära oss mer om vokaler. I Matte fortsätter vi med tvåans tabell.

Vi har börjat i en ny högläsningsbok som heter Rymlingarna. Den handlar om en farfar och hans barnbarn. Farfar är sjuk, men vill rymma från sjukhuset. Barnbarnet hjälper honom med planen. Farfar förbereder sig för att dö, fast det framgår inte tydligt så här i början av boken. Vi har samtal kring olika händelser och kommer också att prata om döden. Det kan väcka känslor hos elever, så det kan vara bra för er att veta.

Trevlig helg!

Elvira och Merlijn