Veckobrev vecka 42

Hej elever och föräldrar,

Teatrarna är färdiga! Nu behöver vi träna mycket så att alla kommer ihåg vad de ska göra och när. Igår har vi tittat på årskurs tre när de uppvisade sin teater. Det var imponerande! Vi är motiverade att träna mycket själva nu.

I matte har vi jobbat med addition. Först lärde vi oss en strategie för att addera över tiotalet. Strategien hette addition via tiotalet. Då använder vi både tiokompisarna och att dela upp tal och det har vi gjort mycket under förra året. Sedan lärde vi oss addition med uppställning och växling. Det är lite svårare att förstå och att göra rätt, men kommer att vara mycket användbar framöver!

I svenska har vi skrivit sagor med hjälp av ett hinderschema. Eleverna har mycket fantasi och spännande lösningar. Vi har lärt oss att använda adjektiv för att göra vår berättelse mer intressant, men det är svårt att tänka på dem under skrivandet. Det ska vi jobba mer med.

I NO har vi avslutat temat Hösten genom att skriva höstbegrepp till våra egna bilder och ett papper med andra höstbilder. I Engelska har vi avslutat temat Home genom att presentera våra drömhus. Eleverna var duktiga att använda meningar!

I teknik tittar vi på nya föremål som handlar om att sammansätta två saker, till exempel en säkerhetsnål, gångjärn och en klädnypa. Vi har diskuterat om föremålet sammanfogar saker tillfälligt eller permanent.

På klassrådet idag har vi bestämd att alla som vill (och det var många!) får en läsbingo på lovet. Många bestämde sig för att läsa lite fast det är lov, därför att det är så bra för läsförmågan.

Vår resurspedagog Johan Sjöholm kommer från och med 24 oktober att börja arbeta på Färnäs skola. Planen är att Johan ska vara där under det här läsåret. Vi kommer att rekrytera en vikarie för Johan. Fram tills att vikariatet är tillsatt använder vi oss av personal från Bemanningsenheten.

Nästa vecka är badvecka. På tisdag, onsdag och torsdag åker bussen kl. 08:10. Kom i god tid dessa dagar och ta med badkläder, handduk och schampo/duschtvål. Tänk också på att ha med en mössa, för det kan vara kallt om huvudet efter badet!

Det är nästa veckan inför lovet, så vi kommer att ta det lite lugnare än vanligt. Vi ska avsluta temat Vårt samhälle. På måndag är det FN-dagen. På torsdag kommer vi att lära oss lite om barnkonventionen. Vi kommer också att träna mer på våra sagor.

Många elever har tagit med sig toaruller för bildlektionen. Tack för hjälpen!

Vecka 44 är det höstlov.

Trevlig helg!