Veckobrev vecka 41

Hej elever och föräldrar,

Veckorna går så fort! Idag var vi på teatern Hitta rätt. Den handlade om barnens rättigheter. Det var inte så lätt att förstå, men skådespelarna var duktiga.

I svenska har vi jobbat med rimlighet och skrattat åt olika orimliga exempel. Vi har också avslutat arbetet med volym. I svenska har eleverna berättat en saga i stafett (en mening var) och lärt sig om ordklasserna substantiv, adjektiv och verb. Vi har också börjat att skriva ord med ng som stavas med g, men hann inte färdigt.

Vi är färdig med vår intensivläsningsveckor, men eleverna har uppskattat läsning så mycket och vill gärna fortsätta. Därför ska vi testa att läsa direkt på morgonen, antingen på Lexplore eller i böcker. Samlingen får vi göra efter 10 minuter. Ni borde se hur det är i klassen när vi läser tyst: alla sitter och läser i sin egen bok och det är en sådan mysig stämning. Det är alltid synd när Timern går och vi behöver avsluta.

I engelska har alla elever ritat sitt drömhus och skrivit till namn på rum och möbler på engelska. Nästa vecka får de presentera sina hus för varandra, på engelska såklart.

I NO har vi lärt oss om barrträd. Vi har skrivit ut bilderna vi tog när vi var på höstvandring och nästa vecka ska vi sammanfatta vad vi har lärt genom att skriva begrepp till våra bilder.

I Teknik har vi konstruerat färdigt våra lösningar och vi har utvärderat dem. Vi har tittat på de olika och eleverna fick visa och testa hur de fungerade. Det fanns många olika lösningar!

I SO har vi lärt oss om att erkänna det när man har varit dum eller gjort fel. Vi har också diskuterat mobbning. I klassrummet finns nu en 'mobbningslåda' var eleverna kan lämna en lapp när de har sett någon vara dum eller när de har varit mobbare eller offer själv.

I idrott har vi tränat på våra teater. Det svåraste är att komma ihåg när man ska göra vad och att vara osynlig när man väntar. Vi fortsätter träna! Eleverna ska från och med nästa vecka ha med sig sina svarta kläder. De kan stanna på skolan. Vi duschar inte efter idrotten, men vill byta om och träna i våra kostymer nu. Hör av er när ni inte har svarta kläder, då kanske någon annan kan låna ut ett plagg för teatern.

Nästa vecka är en vanlig vecka. Vi kommer att jobba med några svåra moment. I svenska skriver vi sagor och i matte ska vi lära oss addition med uppställning och växling. Vi kommer att avrunda våra teman i NO, Engelska och SO. På klassrådet ska vi prata om läsning på lovet.

Trevlig helg!

Elvira och Merlijn