Veckobrev vecka 40

Hej elever och föräldrar,

Denna vecka har vi jobbat mycket med volym. Vi har testat hur mycket olika föremål rymmer och lärt oss begreppen liter och deciliter. Volym är något eleverna måste jobba praktiskt med för att förstå, så vi har hällt mycket vatten och det blev blött, haha. Eleverna har fått läxorna hem som repeterar volym. De har fått en arbetsblad istället för en uppgift på Skolplus denna vecka.

I svenska har vi läst spökhistorier och har tittat på strukturen av en berättande text. Vi har också fortsatt med ord med ng-ljudet som stavas med n.

I NO har vi lärt oss om lövträd. I SO har vi lärt oss om skillnaden mellan nyheter och reklam. Ni får gärna titta i en tidning tillsammans om ni har en hemma. Eleverna har önskat att titta på nyheterna, så nu börjar vi titta på Lilla aktuellt på fredagar.

I teknik jobbar vi med att skapa lösningar för ömma händer när fröken bär en tung kasse och för att inte tappa bort pennor/sudd. Engagemanget är stort!

I engelska har vi jobbat med temat Home för några veckor. Vi har lärt oss många ord för rum och möbler i huset och vi har lärt oss frasen 'This is ...'. Eleverna ritar nu sitt drömhus och skriver in ord för rum och möbler. De ska presentera sina hus för varandra som avslutning av temat.

I idrott har Johanna tränat på teatern och dansen. Vi vill nu gärna visa upp vad vi har jobbat med och vi vill fråga er att boka in torsdag 10 november lunchtid (11:45-13:30) för att gå på föreställning. En riktig inbjudan kommer!

I torsdags var skolfotografen här och tog vi en klassfoto. Alla såg fina ut!

Nästa vecka är en ganska vanlig vecka. I matte kommer vi att jobba med rimlighet och lite med volym. I svenska ska vi jobba med egna berättelser och ordklasser och vi fokuserar på ord med ng-ljudet som stavas med g. I SO kommer vi att lära oss om mobbning.

På tisdag är jag på möte hela morgonen och är Elvira i klassen. På fredag får vi gå på teater. Teatern heter Hitta rätt och handlar om barnkonventionen. I klassen har vi sett trailern idag. Ni kan titta på den via denna länk: Hitta Rätt! - Ensemble Yria - Ensemble Yria.  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Trevlig helg!

Elvira och Merlijn