Veckobrev vecka 38

Hej elever och föräldrar,

Denna vecka har vi varit väldigt aktiv. I tisdags, onsdag och torsdags åkte vi till simhallen och hade simundervisning. Det var roligt! Eleverna började med en hinderbana och gorde övningar som bygger på vattenvana. Sedan lärde de sig att flyta och vi övade på bentag.

Bussen har varit sent i tisdags och onsdags och det var lite jobbigt att vänta. Som tur kom bussen i tid i torsdags.

Tisdag eftermiddag gick vi på höstvandring. Vi sökte upp vårt eget träd och tog höstbilder. Vi lyssnade på ljud vi hörde och har lärt oss namn på olika träd. Dessutom tränade vi på tiokompisarna med en lek.

Torsdag eftermiddag plockade vi skräp. Vi började på skolgården och gick sedan till Livs och runt skolan tillbaka. Vi har hittat massor! Vi sorterade skräpet i olika högar och repeterade så de olika uppdelningar av skräp.

I matte har vi tränat på addition med uppställning. Det är lätt enligt eleverna. Idag har vi övat året: månaderna i ordning, antal månader, veckor och dagar i året, antal dagar i månaderna. Ni får gärna repetera detta hemma.

I svenska har vi läst en ny berättande text om camping. Det fanns många ord med den 'kinesiska klangen': ng. Vi har också fortsatt med sagorna med Johanna. Eleverna har inte alla haft lika mycket undervisningstid i klassen som med Johanna, men det ordnar sig nästa vecka.

I NTA har vi tittat på material som olika föremål är tillverkat av och för- och nackdelar med olika material.

Utvecklingssamtalen är nu avslutade. Jag gör i ordning material till elevernas olika mål och sedan tränar vi på dem.

Nästa vecka börjar med en ledig dag, så vi ses på tisdag! Fritids har öppet för elever som har en fritidsplats.

Vi ska jobba med läsförståelse och fler ord på ng. I matte jobbar vi med problemlösning och ska vi avsluta kapitlet. I NO lär vi oss om olika träd och i SO om vänskap och nyheter och reklam.

Trevlig helg!

Elvira och Merlijn