Veckobrev vecka 37

Eleverna jobbar med trolldeg.

Hej elever och föräldrar,

Denna vecka har gått lika fort som de andra. Tänk att vi redan har jobbat i över en månad i årskurs 2!

I matte har några elever gjort en till screening och vi har jobbat med addition till hundra. Vi har dessutom lärt oss att addera med uppställning (fast utan växling än så länge).

I svenska har Johanna skrivit färdig grunden till sagorna tillsammans med eleverna. I klassen har vi läst en instruerande text och skrivit en egen instruerande text. Vi har också jobbat med ord med vokalerna i, o, u och y.

I bild har vi jobbat med trolldeg. Eleverna fick blanda ihop ingredienserna själva och sedan forma bollen till en drake. Det var kladdigt och roligt!

I NO skulle vi ha gått på höstvandring, men det regnade och då kan vi inte ta ut iPads. Så vi läste om hösten och gör vandringen kommande vecka istället.

I SO brukar vi titta på ett avsnitt av Ugglan och kompisproblemet. Just i torsdags dök det upp ett problem kring en lek som några elever hade lekt på fritids. Då blev det 'Ugglan och kompisproblemet live' och tacklade vi problemet på samma sätt: vi kom med dåliga förslag och tänkte till vad konsekvenserna skulle kunna vara och till slut hittade vi på en bra lösning. Engagemanget var stort!

Nästa vecka är det simvecka. Ni har fått ett mejl med information. På måndag har vi idrott inne, på torsdag har vi ingen idrott (pga simningen).

På tisdag ska vi gå på höstvandring. Kläder efter väder!

På torsdag samlar vi skräp. Jag ger eleverna plasthandskar och sopsäckar, men det kan vara bra att eleverna har på sig kläder som får bli smutsiga.

Måndag vecka 39 (26/9) är eleverna lediga. Fritids har öppet för eleverna som har en fritidsplats.

Trevlig helg!

Elvira och Merlijn