Veckobrev vecka 36

Hej elever och föräldrar,

Denna vecka har vi blandad skolarbetet med roliga aktiviteter. I matte har vi lärt oss om ental, tiotal och hundratal och att addera tal till hundra. Vi har också gjort en skriftlig screening. I svenska har vi läst en instruerande text och övat stavning och handstil av ord med vokalen a och e. Jag har sett riktigt snygga bokstäver! Eleverna har också läst klart i Lexplore igen. I engelska har vi börjat med temat Home och lärt oss ord om rum och möbler i huset. I teknik har vi börjat med NTA tema Testa teknik. Vi har tittat på många föremål och diskuterat om de skyddar en person eller en sak, eller både och.

Vi har haft bild med Sylvia och gjort screentryck. Det var roligt! Johanna kom i tisdags och satt en stund med varje grupp. Nu har alla bestämd hur deras saga ska vara. I NO har vi tittat på hö, halm och klöver, några växter som man kan hitta på en bondgård.

Nästa vecka är en vanlig vecka. Vi kommer att fortsätta med addition till hundra och en till screening i matte. I svenska ska vi jobba med andra instruerande texter och ord med i, o, u och y.

På tisdag eftermiddag ska vi gå på en höstvandring. Eleverna behöver då kläder efter väder.

Idrottslektionerna är utomhus.

Trevlig helg!

Elvira och Merlijn

NO

Eleverna undersöker hö, halm och klöver.

Senast uppdaterad: 9 september 2022