Veckobrev vecka 35

Hej elever och föräldrar,

Denna vecka har vi haft några roliga annorlunda saker. Johanna från kulturskolan Miranda har varit på besök. Först hade hon en danslektion med oss på idrotten och senare var hon med på en svenska lektion. Hon har visat oss projekt som andra klasser har gjort och vi har börjat med vårat eget sagoprojekt. Eleverna ändrar på en känd saga och kommer att dramatisera den. Johanna hjälper oss med detta. Hon har visat oss hur vi kan använda dans, musik, drama och röstinspelning för att skapa en föreställning. Vi ser fram emot att fortsätta!

Sylvia hade en bildlektion med oss. Vi tittade på olika sagoväsen. Vi fortsatte med våra vått-i-våttmålningar och hittade olika figurer i den. Sedan byggde vi våra egna filurer med utematerial. Det var roligt!

Idag hade vi avskedskalas för vår klasskompis som flyttar. Vi gav honom komplimanger och vi hade en bild av oss och en present till honom. Sedan fikade vi med fruktspett. Till slut lekte vi Tjuv och polis, vår favoritlek på pulshöjandet. Vi önskar honom en trevlig klass med många kompisar i sin nya skola!

Förstås har vi också jobbat. I matte har vi lärt oss hundradelar och har vi avslutat kapitlet. Därmed är vi färdig i matteboken och kan vi börja i en ny nästa vecka!

I svenska har vi lärt oss mer om sk/sj-ljudet. Det stavas helt annorlunda än vad man hör. Eleverna har varit duktiga att läsa och stava ord med sk och sj. Vi har också varit i biblioteket och lånat läseböcker. Många elever vill gärna läsa, härligt! Vi har dessutom fått en ny app, Polylino, som eleverna använder när de har läst klart i sin läsebok. Där finns online böcker.

I NO har vi lärt oss om bondgården. Vi har läst om kor, grisar och höns och lärde oss vad pappan, mamman och ungen heter och vilka produkter de olika djur ger oss.

I Engelska har vi avslutat temat Outdoor.

I onsdags fick eleverna hem ännu ett nytt veckoschema. Bytet av mattiden fungerade inte bra, så vi följer det originala schemat igen.

Nästa vecka kommer vi att göra en screening i matte. Eleverna gör också en svenska screening i Lexplore. Vi kommer att läsa en instruerande text och lära oss mer om ord med vokalerna A och E.

I NO fortsätter vi med växter på bondgården och i SO kommer vi att lära oss mer om skräp. I teknik börjar vi med en NTA-låda, som heter Testa teknik.

Idrottslektionerna är utomhus. I torsdags skulle den ha varit utomhus, men då hade eleverna en vikarie och var det enklare att ha lektionen inne. Nu hoppas vi att vi kan vara ute på riktigt.

Nästa vecka börjar utvecklingssamtalen. Många har skickat förslag på tider och jag ska skicka ut samtalstiderna ikväll eller imorgon. Det blev lite senare än önskad, förlåt för det.

Nästa fredag organiserar gymnasieelever en disco med Tivolitema i gymnasiets idrottshall. Eleverna från förskoleklass till åk 3 är välkomna fredag 9/9 kl. 17:30-20:00. Inträde kostar 30 kr.

Trevlig helg!

Elvira och Merlijn