Veckobrev vecka 34

Hej elever och föräldrar,

I början av veckan var jag borta, men jag har hört att det gick bra med vikarien. Eleverna har jobbat på och haft det roligt också.

I måndags var Sylvia från kulturskolan Miranda i klassen. Då har eleverna lärt sig olika tekniker för att måla.

I tisdags fick eleverna utföra sina idéer för att inte tappa bort pennan eller suddet. De har tillverkat olika saker: lock till pennkorgen, ett eget pennfodral eller de har satt fast pennor och sudd med kardborreband eller snöre. Vi ska se vad som fungerar bäst och kanske fungerar olika lösningar för olika personer. Jag har i alla fall redan fått betydligt färre kommentarer om pennor och sudd som försvann.

I svenska har vi läst en text och svarat på läsförståelsefrågor. Vi fick förutspå och det var inte så lätt. Då måste man själv hitta på och det kan vara svårt att inte veta exakt. Vi har också tränat på stavning och handstilen. Eleverna verkade ha glömt bort sin handstil, men idag har jag sett många fina bokstäver igen.

I matte har vi jobbat med talen till 100. Vi delar upp talen i tiotal och ental och kan då räkna snabbt med tiohopp.

I NO har vi lärt oss mer om sommaren och i SO om politiken och vänskap.

Denna vecka har vi fått den tråkiga nyheten att en av våra klasskompisar kommer att flytta. Nästa vecka är redan hens sista vecka. Vi ska ta avsked på ett fint sätt.

Nästa vecka kommer vi att starta ett kreativt projekt med Johanna, danslärare på kulturskolan Miranda. Vi börjar på måndag på idrottslektionen och fortsätter på tisdag på svenska. Tanken är att eleverna ska skapa en liten uppvisning runt en saga.

Idrotten är inne på måndag och på torsdag är vi ute. Duschen ingår alltid.

I NO fortsätter vi att lära oss mer om sommaren och bondgården. I SO kommer vi att lära oss om sopor.

Trevlig helg!

Elvira och Merlijn