Veckobrev vecka 33

Instrumentvisning av kulturskolan Miranda.

Hej elever och föräldrar,

Första veckan i årskurs två är redan historia. Det var lätt att komma igång, vi känner varandra och kunde fortsätta med samma rutiner som förra året. Men vi har gjort några annorlunda aktiviteter som var mer lekfullt än vanliga lektioner.

I måndags började vi i klassrummet. Elvira presenterade sig och vi fick information och nya pennor och sudd. Vi fick glass och började i vår nya högläsningsbok Matilda från Roald Dahl.

Vi jobbade i matteboken och på eftermiddagen var vi ute. Vi tog en promenad till Zornmonumentet och letade efter geometriska former under vägen. Vid Zornmonumentet fick alla välja ett eget träd eller buske som vi kommer att följa under hela läsåret. Vi ska titta hur den ändras under de olika säsonger.

Vi hade också utematte och repeterade begrepp vi har jobbat med i årskurs 1. Eleverna tyckte att det var för varmt att vara ute, men det var bra med miljöbyte och frisk luft, tyckte lärarna.

I tisdags skrev i om sommarlovet. Vi gjorde en tankekarta först, så att alla kom ihåg vad de kunde skriva om.

I onsdags hade vi matte och började med problemlösning. Elvira har en hel låda med problemlösningskort, så det räcker länge. Vi ritade också robotar med bara geometriska former utifrån hennes instruktioner.

I engelska började vi med temat Outdoor. Vi har tittat på Pick a colour och gjort en begreppskarta tillsammans.

I svenska ritade vi ett nytt bokomslag till en bok som vi läste på sommarlovet. Vi gjorde en tipslista med roliga/spännande böcker. Roligt att se och höra hur mycket eleverna har läst och hur mysiga rutiner och fina belöningar ni har hittat på!

I teknik fick eleverna en nyttig uppgift. De ska hitta på något som gör att de inte tappar bort sin penna och sudd. Vi har redan märkt att det behövs.

I torsdags kom Mattias, Per och Jens från kulturskolan Miranda till oss och hade en instrumentvisning. De spelade och sjöng olika låtar och det var kul att se instrument så nära. På måndag 29 augusti har kulturskolan öppet hus i Rosa huset. Eleverna får då testa spela olika instrument med mera. Från och med årskurs 2 får eleverna lära sig att spela ett instrument, så det är en fantastisk chans att hitta något som erat barn gillar. Mer information kommer hem via en broschyr.

Idag har eleverna fått ett exempel på en presentation om en person, när jag presenterade kung Carl XVI Gustaf. Eleverna ska själv presentera en person när de är veckans stjärna. Vi har gjort en lista. Eleverna får hem information när det blir dags för deras presentation (mellan augusti och april).

Den stora belöningen för läsutmaningen under sommarlovet var ett glasskalas och idag var det dags för den. Alla fick välja några smakar kulglass och dessutom fanns det såser, marshmellows och marängdroppar att toppa glassen med. Det var en riktig fest. Resten av terminen är alla fika hälsosamma, med frukt.

Nästa vecka är jag ledig på måndag, tisdag och onsdag. Eleverna får då Oscar som vikarie. Elvira är också i klassen. Jag är närvaro på föräldramötet.

Vi ska jobba med addition och subtraktion till 100, läsning, stavning, läsförståelse, handstil, sommaren, samhället och musikaliska begrepp. På måndag eftermiddagar har vi bild med Sylvia från kulturskolan Miranda.

Schemat har ändrats. Eleverna äter nu lunch 11:30 på tisdagar. De andra dagar är oändrat. När jag har fått det nya schemat, skickar jag hem det.

Tack för att ni var så snabba att fylla i anhörighetsblanketterna!

Trevlig helg!

Elvira och Merlijn