veckobrev, v 40

Ingress

Bildtext (Ändras i inställningar och glöm inte alt-text)

Den här veckan har skolsköterskan börjat med hälsoundersökningen, de som inte han vara där den här veckan ska gå nästa vecka. Johanna från Miranda har varit här och tränat med Pippi, Emil och Ronja grupperna på idrottslektionerna. På föreställningen ska eleverna ha speciella färger på kläderna. På överkroppen ska Emil vara blå, Pippi röd och Ronja svart (ska ha säckväv över sedan, som de får låna.) Nertill ska alla ha ngt svart. Det är bra om ni kan skicka med detta till skolan så snabbt det är möjligt. Dessa kläder ska vara kvar i skolan till de ska ha dem vid uppträdandet v 45. Maria från Miranda har varit här och vi har börjat rita och måla Emil i Lönneberga. Kom ihåg att skicka med tomma pappersrullar, små förpackningar osv. till projektet Pippis hus. Alla elever har fått fylla i en trygghetsenkät för att vi ska kunna utvärdera hur trivseln är på skolan. Den här veckan har vi börjat arbeta med bokstäverna n och u. Vi har tränat på vad en mening är. Vi har lärt oss mer om uppfinningen saxen. vecka 40-43 så har speciallärarna i Hjärtat intensivläsning med de elever som hade lågt resultat på Lexplore screeningen.(läsning). Det brukar ge ett bra resultat och sätta skjuts på läsningen för de fletsa. Kom ihåg att träna bokstäver och bokstavsljud och läsning hemma också.

Viktigt att komma ihåg att eleverna får med sig läxan hem på fredag och att den ska lämnas in på onsdag. Varken före eller efter. Detta för att de ska läsa läsläxan ngr ggr varje dag och att på onsdag tittar vi och jag lyssnar på dem när de läser. Jag behöver också ha tid att förbereda ny läxa och lägga in i mapparna. Så kom ihåg, läxmappen lämnas in senast onsdag.

Jag upplever att många är väldigt trötta när de kommer, är i skolan. Viktigt att de har fått tillräckligt med sömn så att de orkar med en hel skoldag.

Trevlig helg Anita

Senast uppdaterad: 7 oktober 2022