Vecka 10

Nu är vi igång igen efter sportlovet. Vi började veckan med att eleverna fick berätta om lovet. De fick sen rita några saker de gjort i blåa boken.

Eleverna har tränat på att förklara hur man gör... tex borstar tänderna, spelar fotboll och fiskar. Vi har arbetat med dilemmafrågor där eleverna skulle fundera på hur de kände och skulle göra i olika dilemman.

Eleverna har spelat spelett på ipaden som tränar bokstäver och ljud. Vi har läst bok och tittat på lässugen. Veckans ord var kruka.

Eleverna har spelat mattespel tillsammans med en kompis. De fick välja på mästertjuven, tornen, ormen och tiokompisar.
Vi fortsätter med veckans burk där eleverna gissar hur många det finns i burken.

Vi har haft bildlektion där eleverna skulle rita färdigt en bild.

På idrotten så fick eleverna i den blåa gruppen göra bollstationer. Den gröna gruppen fick då spela spelett på ipaden.
Eleverna gör ett rörelseäventyr varje dag. Det är rörelseträning från skolplus där eleverna tittar på ett avsnitt och gör olika rörelser till musik och sen svarar de på några frågor.

Påminner om att eleverna inte ska ha eget apple id. När vi nu gjort uppdatering på Ipadsen så har vi upptäckt att det finns elever som har eget apple id.

Tänk på att titta över era barns extrakläder/korgar i kapprummet. Barnen behöver ha kläder efter väder det varierar väldigt från dag till dag. Det kommer snart en period då snön och isen smälter och det blir väldigt blött ute.

Nästa vecka ska vi börja med tema yrken som sträcker sig nästan tre veckor.

Cissi och Josefin


Senast uppdaterad: 11 mars 2023