Vecka 5

Den här veckan har vi arbetat klart med temat Jämföra-mäta. Eleverna har mätit saker på höjden och omkretsen. De har tillsammans i mindre grupper funderat ut hur långt är en meter. De fick klippa av en remsa som de trodde var en meter.
Vi har börjat med att ha en gissningsburk där eleverna gissar hur många det är i burken. De skriver sitt namn och hur många saker de tror på ett papper. Vi räknar detta på fredagar.

Eleverna fick sina Ipads denna vecka. Vi gick igenom bl.a. regler och hur vi hanterar våra Ipads. Den gröna gruppen hade en lektion då de andra var på idrotten. Då fick dem prova ett spel. Vi har lite problen med några av Ipadsen men vi har anmält detta till IT. Vi ska även beställa några fler appar.

På idrotten fick eleverna i den blåa gruppen göra en redskapsbana. Nästa vecka är det den gröna gruppen som har idrott.

På svenskan har vi tittat på ett nytt avsnitt av bokstavslandet som denna vecka handlade om H och T. Eleverna har arbetat med bokstäverna i arbetsboken och med stenciler. Vi har arbetat med sista ljudet i arbetsboken och med stenciler. Vi har läst ett kapitel i läseboken.

På måndag går vi till biblioteket på föreställning och för att få lite inspiration av en bibliotikarie. Då äter vi lunch vid 12 när vi kommer tillbaka.

Påminner igen om att ni får bara gå in stora entren när ni ska hämta era elever kl. 13, och inte gå in stora entren på morgonen.

Cissi och Josefin

Senast uppdaterad: 4 februari 2023