Vecka 3

Den här veckan har vi börjat med ett nytt tema som heter Jämföra -Mäta. Eleverna ska i detta tema träna på att göra förutsägelser, alltså vad de tror sen ta reda på om det stämmer. Eleverna får träna på att samarbeta under detta tema då de oftast ska arbeta tillsammans med en eller flera kamrater.
Eleverna har denna vecka funderat på vems namn är längst och vilken bokstav finns det flest av i deras namn. De har använt ett snöre och hämtat två saker som är kortare och två saker som är längre än snöret. Eleverna har mätit mig och Josefin i olika grupper. De fick en pappersremsa , penna och en sax och sen bestämma tillsammans hur dem skulle göra för att mäta oss.

På svenskan har vi tittat på ett nytt avsnitt av Bokstavslandet som denna vecka handlade om bokstäverna R och Y. Eleverna har tränat på att skriva bokstäverna, arbetat i arbetsboken och gjort stenciler. Vi har tränat på första ljudet i ord i boken och på stenciler.

Vi har haft besök av Folktandvården. Eleverna fick information om hur man borstar tänderna, hur ofta? och hur länge? Vad vi ska äta och hur ofta? Ett uppskattat besök.

Den blåa gruppen har haft idrott där de lekte några lekar. Eleverna bytte om och duschade för första gången. Nästa vecka är det gröna gruppens tur att ha idrott.
Den gröna gruppen spelade olika mattespel när de andra hade idrott.

Ni kommer få en tid för utvecklingssamtal på mejlen om ni inte redan fått det. Det är viktigt att svara ett ok om ni kan komma på samtalet.

På fredagar är Josefin ledig, då är Johanna från fritids inne i den blåa gruppen.

//Cissi och Josefin

Senast uppdaterad: 21 januari 2023