Vecka 2

Välkomna tillbaka till vårterminens första skolvecka. Hoppas att ni har haft ett lugnt och skönt jullov. Det här är Josefins första vecka med klassen.

Eleverna har ritat vad de gjort på jullovet i sin blåa bok. Vi har tittat på en film från Vara vänner från UR som handlade om att svika sin kompis och om att kunna vara kompis med det andra könet utan att vara kära. Vi hade en bra diskussion efteråt bl.a. om vad är en tjej och kill färg och vad är kill och tjejleksaker. Det resulterade i att några av killarna provade att leka med barbiedockorna och hade väldigt roligt.

Eleverna har spelat mästertjuven där de tränar siffra och antal.
Dem har letat efter saker som börjar på ett ljud tillsammans med en kompis.

Eleverna har gjort en instruktionövning där de skulle rita ett monster precis som instruktionen sa. Vi har gjort en övning som gick ut på att ställa sig upp när man hörde ett påstående som stämnde in på dem, t.ex. de som tycker om glass.

Ni behöver titta över barnens extrakläder i kapprummet. Just nu är det stort behov av extra strumpor och vantar då det är väldigt blött ute. Vi är ute varje dag både i skolan och på fritids. Om möjligheten finns så är det även bra med ett par extra skor då de inte torkar så bra i torkskåpet.

Elevernas Ipads kommer troligtvis nästa vecka. Dem får hem dessa när avtalet är påskrivet. Vi kommer att gå igenom hur man anväder den och hur man ska hantera den. Hoppas ni vårdnadshavare har tittat på länket till loopen jag skickade.

Cissi och Josefin

 

 

 

 

Senast uppdaterad: 14 januari 2023