Vecka 42

Den här veckan harvi tittat på ett avsnitt av bokstavslandet som handlade om bokstäverna N och U. Eleverna har tränat på att skriva bokstäverna både i boken och på stencil. Vi har pratat om vad sammansatta ord är och gjort några sidor i arbetsboken. Vi har läst ett nytt kapitel i högläsningsboken.
Veckans ord har varit lampa.

På matten har vi tittat på ett avsnitt av mattelandet som handlade om siffran 4. Eleverna har tränat på att skriva siffran rätt både i boken och på stencil. De har pratat om formerna triangel, kvadrat och rektangel och arbetat med dessa i boken. De har tränat på hälften och dubbelt på golvet med hjälp av flirtkulor och arbetat i boken. Eleverna har spelat mästertjuven.

På idrotten så fick båda grupperna träna dans och rörelse och leka eldklotet.
Vi har sjungit, dansat, ritat och läst bok.

Nu är det en vecka kvar sen är det höstlov. Skolan är stängd vecka 44 men fritids har öppet för dem som har behov av omsorg. Måndagen är stängd hos oss på Utmelandsskolan men jourfritids finns.

Vår resurspedagog Johan Sjöholm kommer från och med 24 oktober att börja arbeta på Färnäs skola. Planen är att Johan ska vara där under det här läsåret. Vi kommer att rekrytera en vikarie för Johan. Fram tills att vikariatet är tillsatt använder vi oss av personal från Bemanningsenheten.


Ha en trevlig helg!
Cissi och Wilma


Senast uppdaterad: 22 oktober 2022