Vecka 39

Denna vecka har vi arbetat med årstider och tema hösten. Eleverna fick börja att fundera vilka årstider vi har och vilken vi har nu. Vi har tittat på en film om hösten som heter varmt, kallt och mittemellan. De fick fundera på hur vi kan se hur det är höst, vilka hösttecken. Eleverna fick rita hösttecken i sin blåa bok.
Vi har pratat om äpplen och dess delar. Eleverna har lärt sig några vanliga svampar och några träd, gran, tall och björk. Eleverna har gjort lövfrottage med hjälp av löv och kritor. Vi avslutade veckan med att prata om några olika djur och vad djuren gör på hösten och inför vintern. Vi tittade även på en film om igelkotten som hälsade på hos lilla Skrutt.

Vi har sjungit några höstsånger och läst böcker. Eleverna fick gå till skolbiblioteket och se hur de såg ut där och hur man gör när man lånar en bok. De fick låna med sig en egen bok in till klassrummet.

På idrotten så fick eleverna göra några lekar. Den gröna gruppen fick då lyssna på Petter och hans fyra getter, svara på frågor och rita något från boken.

 

På torsdag 8.30 är det dags för skolfotografering, det är bara gruppfoto.

Trevlig helg!
Cissi och Wilma


Senast uppdaterad: 1 oktober 2022